Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 13:48 6 644 17

Енрике Иглесиас слага край на кариерата си с последен албум

  • енрике иглесиас-
  • последен албум-
  • финал-
  • албум-
  • компилация

Латино изпълнителят решава да сложи край на музикалната си кариера

Световната суперзвезда и международна икона Енрике Иглесиас оставя несравнимо влияние върху историята на музиката през целия период на кариерата си. Последната му колекция SEX AND LOVE излезе през 2014 г., а сега посоченият от Billboard за „най-велик латино изпълнител на всички времена“ се завръща, за да затвърди титлата си с FINAL VOL.1 – първа част от последния му албум.

Двуезичният проект идва след 7-годишна пауза, в която Енрике издава голям брой колаборации с различни артисти, включително и последния му летен хит “Me Pasé” с регетон звездата Farruko. Това е 11-ят студиен албум на артиста и съдържа общо 11 песни, сред които най-новия му сингъл “Pendejo” (пр. глупак), но и добре познатите „Move To Miami”, “El Perdon”, “El Bano” и “Duele El Corazon”.

Енрике Иглесиас слага край на кариерата си с последен албум

Заглавието на колекцията веднага поражда въпроса, дали кариерата на Енрике наистина приключва или името носи друго значение. Пред списание Rolling Stones той слага край на всички спекулация по темата като потвърждава, че наистина е време да сложи точка:

„Не е решение, което съм взел преди няколко седмици, преди няколко месеца или дори преди година. Отдавна е. Исках да издам този албум още през 2017 г., но от ангажиментите около световните турнета, които имах тогава, не ми остана време да стигна до студиото. Миналата година имах възможността да работя много и да завърша това, което започнах преди 3 г.“

Музикалният идол уточнява, че няма да спре да създава музика, а по-скоро ще използва свободата си, за да погледне на нещата „по различен начин“. И макар голяма част от феновете му да са леко разочаровани, за Енрике това е единствената стъпка напред.

Никой не знае как ще изглежда бъдещето, сигурното обаче е, че този дългоочакван албум бележи още един невероятен момент в музикалния път на артиста. Неустоимите ритми в песните му, които често определят тенденциите, го превърнаха в изпълнител, който е на върха на класациите в продължение на почти две десетилетия. FINAL VOL.1 е глътка свеж въздух, който цели да вдъхнови феновете му да празнуват и да се наслаждават на живота всеки ден максимално. А втора част от финалната история очакваме през 2022г.!

Final Vol. 1 Tracklist:

CHASING THE SUN

TE FUISTE feat. Myke Towers

PENDEJO

UNWELL

ALL ABOUT YOU

ME PASE feat. Farruko

SUBEME LA RADIO (feat. Descemer Bueno, Zion & Lennox)

DUELE EL CORAZON feat. Wisin

EL BAÑO feat. Bad Bunny

MOVE TO MIAMI feat. Pitbull

EL PERDON with Nicky Jam


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 4 Отговор
    Значи е обзавел бункера..
  • 2 башча му

    8 3 Отговор
    Баща му е по-известен, мисля...

    Коментиран от #5, #7

  • 3 сгур

    5 7 Отговор
    най-после
  • 4 пари слава

    4 1 Отговор
    и световно признание, човека е спечелил и постигнал всичко, адмирации за това решение предвид тежката ковид стагнация в този бизнес, и разбира се все още в млада възраст, едно разумно решение за финал, а не както някой български естрадни динозаври, които и на 80 пак драпат за сцена, но обикновено се видя, че годинките си казват думата и никога не е късно да станеш за резил.
  • 5 Брезник

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "башча му":

    Да .Той не само ,че е известен като певец ,а и като баща на най-известния...
  • 6 Радка пиратка

    2 1 Отговор
    Баща му още се пъне, горкият, а той - синът му, се отказва? Що така, бе, Енрике?
  • 7 Ива

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "башча му":

    Само мислиш, но не е така. Фактът, че Енрике е обявен за най-великият латино изпълнител на всички времена, а не Хулио, говори сам по себе си.

    Коментиран от #14

  • 8 Ива

    4 1 Отговор
    Ей, ФАКТИ, вие открихте топлата вода чак сега! Енрике го каза това преди месец и половина. Вие чак сега ли го чухте???
  • 9 ТЦИТЦА

    1 6 Отговор
    Той от пет години я слага. Само лъже да ходят на гейските му концерти путията и да прай пари.
  • 10 dron

    1 3 Отговор
    След година -две под напора на обичните фенове ще издаде
    друг последен албум.И така докато стане на годините на тате.
    Да е жив и здрав.
  • 11 Медия

    2 2 Отговор
    И добре е решил, защото гледах части от шоуто му, в някой градове...Страшно много е загубил от емоцията, която преди разпръскваше. Явно сам е разбрал, че вече на сцена не е на 100%
  • 12 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    2 2 Отговор
    Ще ми липсваш Енрике първите ти два албума уникални .Благодаря ти и за
    Enrique Iglesias - Ring my bells ,Enrique Iglesias - Bailando ft. Descemer Bueno, Gente De Zona,и последният ти много голям
    Enrique Iglesias - SUBEME LA RADIO ft. Descemer Bueno, Zion Lennox още го слушам от време на време.После едно нищо глупави парчета но пък любовта взема жертва винаги.Живи и здрави пази жената и децата бъди баща за пример .Остави много в света на музиката дори и за кратко време ,жива легенда .
  • 13 Меломан

    2 2 Отговор
    Бе ква звезда е тази превземка. Никога не достигна нивото на баща си.
  • 14 Слепи и глухи

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ива":

    Най-великият латино певец???? Енрике ???? Майко мила, трябва да си сляпа и глуха! Енрике е 100% синтетика, затова пее песни с други за вземе от известността им. Сам по себе си е кръгла нула. Радвам се че най накрая го е осъзнал и спира с болезнените си напъни.

    Коментиран от #15

  • 15 Ива

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Слепи и глухи":

    Да! Някой е сляп и глух, но не аз, а ти! От Billboard го обявиха за най-великият латино изпълнител на всички времена!!! Там със сигурност разбират повече от теб!!! Това, че ти не го харесваш, по никакъв начин няма да умаловажи постиженията му! Виж му гледанията на песните, виж му броя на последователите, виж публиката на концертите му, виж му наградите...и замълчи!

    Коментиран от #16

  • 16 Слепи и глухи

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ива":

    Енрике е кръгла нула - няма нито глас, а има харизма на компютърна анимация. Фалшив на 100%. Що за истински музикант или певец "спира кариерата си" на средна възраст??? Най гледаните му песни не са негови а кавъри на много известни евъргрийни с други много известни латино певци. Песните които не са кавъри и ги изпълнява само той се равняват по гледаемост на Българските поп фолк звезди - нищо особено. Абсолютно безумие е този никаквец да се обявява за "най великия латино певец" след като певци като Рики Мартин го минават като малка гара!

    Коментиран от #17

  • 17 Ива

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Слепи и глухи":

    Слага край на кариерата си заради децата си. Защото иска да е до тях докато растат. Защото той е израстнал с бавачки и на практика без баща (заради постоянните отсъствия на Хулио). И не иска децата му да израстнал по същия начин, затова заслужава адмирации.