Last news in Fakti

23 Октомври, 2021 09:26 6 942 33

Алек Болдуин проговори след фаталния инцидент

  • алек болдуин-
  • фатален инцидент-
  • реквизит-
  • пистолет-
  • убийство

Актьорът категорично заяви, че ще съдейства напълно на полицията в хода на разследването

Алек Болдуин проговори след фаталния инцидент - 1
Снимка: Shutterstock

Холивудската звезда Алек Болдуин е с "разбито сърце", след като операторка загина простреляна от него с реквизитен пистолет на снимачна площадка в щата Ню Мексико, съобщава БТА, позовавайки се на "Ройтерс".

В Туитър актьорът съобщи, че сътрудничи на полицията в разследването на инцидента. Болдуин веднага е отишъл при властите след инцидента и е дал пълни показания за случилото се.

Актьорът стреля с реквизитен пистолет по време на снимки, уби операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоуъл Соуза, съобщи шерифството на окръг Санта Фе. Трагичният инцидент стана при снимането край град Санта Фе на уестърна "Rust". Болдуин е и продуцент на филма, в който играе.

Пистолетът, с който е стрелял на снимачната площадка, е съдържал един истински патрон, предаде Ройтерс, като се позовава на информация от вътрешно съобщение на регионалния клон на Международната асоциация на театралните работници, цитирана от "Варайъти" и "Индиуайър".


Хъчинс е транспортирана с хеликоптер до болницата на университета на Мексико, където е установена смъртта ѝ. Режисьорът Соуза е ранен и бил откаран в болница, откъдето по-късно е изписан. Самият Болдуин е бил забелязан "облян в сълзи" пред сградата на шерифската служба, съобщи местното издание "Санта Фе Ню Мексикан".

"Единственият истински патрон е бил изстрелян случайно на снимачната площадка от актьора, поразявайки и операторката Халина Хъчинс, и режисьора Джоуъл Соуза", се посочва в съобщението. Макар Хъчинс и Соуза да са били зад бронирано стъкло по време на снимките, истинският патрон е бил изстрелян с такава сила, че е пробил защитната преграда.

"Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент, отнел живота на Халина Хъчинс, съпруга, майка и дълбоко ценена наша колежка", написа Болдуин в Туитър и допълни: "Поддържам връзка със съпруга ѝ, предлагам подкрепата си на него и семейството му. Сърцето ми е разбито заради съпруга ѝ, сина им и всички, които познаваха и обичаха Халина".


Алек Болдуин е копродуцент на уестърна "Rust" и изпълнява ролята на дядо на 13-годишно момче, осъдено за убийство по непредпазливост. От шерифската служба обявиха, че не са повдигнати обвинения и че разследването тепърва започва. 63-годишният актьор вече е дал показания.

Болдуин е носител на множество награди "Еми" и "Златен глобус", номиниран е за награда "Оскар". Снимките на филма "Rust" са прекратени за неопределено време. Пътят към района на снимачната площадка бе затворен в петък и охранители връщаха хората.

Инцидентът възроди спомена за друг фатален инцидент по време на снимки. През 1993 г. актьорът Брандън Лий, син на легендарния Брус Лий, бе прострелян смъртоносно с реквизитен пистолет по време на снимките на филма "Гарванът" и почина на 28 г.

Хъчинс, която е на 42 години, е от Украйна и е израснала в съветска военна база до Северния полярен кръг. Работила е като разследващ журналист в Европа, сочат данни на уебсайта ѝ. Завършва Американския филмов институт през 2015 г. и е избрана за една от изгряващите звезди сред американските кинооператори през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦК на ГЕРБ

    7 16 Отговор
    Тая , украинката,Путин я е ,,поръчал,,
  • 2 Знак свише

    25 7 Отговор
    Всичките бози на Холивуд са омацани с кетчъп,имитацията на кръвта.Аман от изстрели,гръмове,трупове и кетчъп..
  • 3 Последния Софиянец

    23 0 Отговор
    Тази случка е като от романите на Агата Кристи.А уж американците не четяли.
  • 4 Пучо Капучо

    25 10 Отговор
    Нещо гнило има...у краварско, много гнило. Затова, за да не се мъчат горките добичета отвъд океана, е редно от хуманната гледна точка, да им се метнат неколко бомбички, в стил Хирошима и Нагасаки...ей така, за профилактика...

    Коментиран от #9

  • 5 Не му завиждам

    36 1 Отговор
    "Това" ще го съпровожда цял живот,ще промени изцяло навиците му и филмовата му кариера.Уви,от Сянка и Съдба отърване няма..
  • 6 Геро

    35 3 Отговор
    Ами вече да спрат с убийствата, изтезания, порнографии и извращения по филмите. Защо трябва да има подобни сцени, които не възпитават правилно. Нека хората да започнат да виждат само любов, красота и щастие. Стига безсмислици. А на тоя някой му е скроил лош номер и ще го съсипе психически.
  • 7 Класика

    9 7 Отговор
    Време беше да има повече реалност в холивудските продукций...

    Коментиран от #21

  • 8 Абе

    26 1 Отговор
    Егати и бронираното стъкло, егати и мощния патрон.......след стъклото е минал през жената, а после ударил и друг човек! Наистина кофти за Болдуин, това ще му се отрази ужасно. А тази - украинка, израстнала в съветска военна база(очевидно дъщеря на руски военен), била разследващ журналист......отишла да сбъдва американската мечта, но съдбата й е била друга!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Механик

    17 1 Отговор
    Аз не мога да си обясня, как стават такива сакатлъци? Имам чвството, че в историята има нещо сбъркано.
    Как да не можеш да отличиш, боен от халосен патрон? Че то е ОЧЕВАДНО. Там за това оръжие отговарят някакви хора. Те го зареждат, разреждат, почистват и изобщо. Не вярвам да ги набират дивите племена на Амазонка, та да не са виждали патрон.
    Фалшиво ми звучи историята и поради факта, че уж само един патрон е бил боен пък има двама пострадали!? Това не е невъзможно но е трудно постижимо.

    Коментиран от #25

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    23 0 Отговор
    Първи въпрос : Защо РЕКВИЗИТНО оръжие МОЖЕ да стреля с БОЕН патрон ❓

    Коментиран от #18

  • 12 Раданч Татлъту

    4 6 Отговор
    Трепи наред,Алек!🥳👍
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор
    Всички които малко разбират знаят, че има доста начини това да не се допусне именно заради безопасността на хората ‼️ На всички е ясно , че по филмите патроните никога не свършват! Освен , ако по сценария трябва да стане така‼️
  • 14 Джон Джей Рамбо

    3 1 Отговор
    Що руснаци изпотрепах в Трета серия ама на хохляци не съм пуцал.Те още оттогава си бяха от "добрите"..

    Коментиран от #19

  • 15 ИВАН

    8 0 Отговор
    Няма такива малоумници, и филмите са им такива - само лесно продаваемо насилие, или любовно романтични безкрайни бози
  • 16 Алфа Вълкът

    3 1 Отговор
    Да убиеш човек ей така, що то ти е насреща и да не ти пука не е като на филмите! Ама след 2-3ма ти става вече по-лесно да продължава напред!
  • 17 Тъп журналист

    5 0 Отговор
    Алек Болдуин ПРОГОВОРИ !?!?! До сега ням ли е бил ?
  • 18 зрител

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й‼":

    първи отговор: защото в кравария истинското оръжие е по-евтино от реквизитното.
    просто бизнес, нищо лично.
  • 19 Джон Рамбо

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Джон Джей Рамбо":

    Ей , крадец не ми кради името щото ще те направя като шериф Тийзъл !

    Коментиран от #20

  • 20 Бат Рамбо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Джон Рамбо":

    Не се карайте и двамата! Мирно! Сега единия ще свири на кавала, другия ще играе кобрата!

    Коментиран от #22

  • 21 Вас

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Класика":

    къде и учат на четмо и писмо?!
  • 22 Джон Рамбо

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бат Рамбо":

    А ти ще ни танцуваш и на двамата !

    Коментиран от #26

  • 23 глоги

    3 0 Отговор
    ...истинският патрон е бил изстрелян с такава сила, че е пробил защитната преграда. ИЗСТРЕЛЯН Е КУРШУМ,А ПАТРОНЪТ(ГИЛЗАТА МУ) Е ИЗХВЪРЛЕН НАВЪН ОТ ОРЪЖИЕТО.
  • 24 123

    3 0 Отговор
    Казал е." Боли ме к..а". "Кой умрял, умрял".
  • 25 някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Двамата са пострадали понеже стъклото се е пръснало,явно не е било ,,бронирано".Няма никаква логика да е бронирано,защото се стреля с халосни.Както винаги някои са изгубени в превода и не правят разлика от ,,предпазно" и бронирано.Бронираните стъкла издържат от няколко метра на куршум 7,62 от нарезно оръжие /айде Калашник да е/ и някакъв келяв пистолетен патрон с оловен връх не би могъл да го пробие. А и ето откъде са ,,шрапнелите" за които писаха вчера.От стъклото. Имало ли е оръжейници,нямало ли е,което е задължителнов случая,ама при нискобюджетна продукция,може и да е нямало,макар че в Щатите е задължително,уведомява се полицията,както и живущите наоколо че ще има снимки с гърмежи и т.н. Имат железен ред ,така че само ще гадаем.
  • 26 Бат Рамбо

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Джон Рамбо":

    Бат Рамбо не танцува! Бат Рамбо убива!

    Коментиран от #27

  • 27 Джон Рамбо

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Рамбо":

    Джон Рамбо убива ! бат рамбо танцува !
  • 28 някой

    0 1 Отговор
    е сложил бойния патрон умишлено, защото тия там не пият баяришник, нито одеколон, дори и политура.
  • 29 Реквизит, защото е част от Реквизита!

    1 0 Отговор
    НЕЕ бутафорно, щом стреля с хаусни патрони!! Ниска квалификация на помощния персонал, някой нее бил изтрезнял, или някой е погодил номер на Болдоин!! Защитната преграда ако е тествана, то явно не с такъв тип оръжие!! Никой няма да ни каже какво точно е станало, кой е направил ГАФА,!! Може и да се разбере???
  • 30 един от стадото

    2 0 Отговор
    при стрелба с халосни патрони с нарезно оръжие, ако е с камера с бутало като АК на пример отпред се навива компенсатор, за да даде налягане на буталото за следващо зареждане, защото няма боен патрон, който го прави този ступор на газовете. Но при оръжие със свободен затвор, обикновено пистолети, картечни такива и някои автомати не е така. Затворът се връща от отката както е и случая . И на вид оръжието няма разлика с какви патрони е зареден. Знае само този който го е заредил, умишлено или по невнимание. По невнимание на практика не става, каква работа има боен патрон на сн. площадка и друго. Предполагам целта по която е трябвало да стреля актьора е поне на 90градуса ъгъл спрямо камерата, за да го улови в профил. И каква работа има насочено оръжие към екипа дори с халосни. Така е, на някои им липсва една най обикновена казарма и навиците в нея, незабравящи се цял живот, особено с боравенето със оръжие
  • 31 ПСР

    2 0 Отговор
    Тъжен завършек на една знаменателна актьорска кариера.Не бих искал,да съм на негово място-да убиеш човек,макар и да нямаш общо.Престъпна грешка на екипът по стрелбата Напълно абсурден е бойният патрон в реквизитното оръжие.Непрофесионално.
    Жалко за жертвата-млада жена,със семейство и деца.
    Болдуин ще плати,това е ясно.Как ще живее,е друг въпрос.

    Коментиран от #32

  • 32 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "ПСР":

    как ще живее не знам, сигурно по справедливо поне. Този боен патрон евентуално може и да е сложен да сложи край на друг живот, може и на актьора/героя от филма/, по който е трябвало да стреля. Някакви лични драми там между екипа, не знам, но няма никакво право според правилата за боравене с оръжие да го насочва срещу хора не влизащи в кадър. А оръжейника гори първи. Простотия до шия. Навиците на дивия запад са още в сила
  • 33 Лошо

    0 0 Отговор
    Който е съхранявал оръжието ще отнесе плувката, ако може да докаже че е било безопасно, тогава Алек ще опере пешкира.