Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 12:22 2 756 31

Н.Ц.В.Княз Борис Търновски представи първата си самостоятелна изложба

  • княз борис търновски-
  • изложба-
  • скулптури-
  • люксембург-

Тя се състоя в старинна историческа сграда от ХVII в. в Cercle Munster

От 8 до 13 ноември 2021 г. в Люксембург Н.Ц.В. Княз Борис Търновски представи първата си самостоятелна изложба, информира kingsimeon.bg. Тя се състоя в старинна историческа сграда от ХVII в. в Cercle Munster.

На изложбата бяха представени някои от най-новите ръчно изработени скулптури на Княза. През м. юли тази година той участва със свои произведения и на изложба в Париж.

През 2020 г. Княз Борис Търновски продаде на търг своя скулптура и дари набраните средства в полза на NHS Charities Together (асоциация, която включва повече от 250 благотворителни организации, свързани със здравната служба във Великобритания), за да подкрепи здравните работници в борбата им с корона вируса.

Още от ранно детство Княз Борис знае, че иска да се занимава с изкуство и прави всичко възможно да постигне целта си. През 2019 година той завърши успешно обучението си в Лондонския Колеж за изящни изкуства в Уимбълдън.

Творбите му могат да бъдат разгледани на неговия сайт:

https://www.bscg.uk/about


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    14 7 Отговор
    Едни и същи склуптори на снимката, само дето ги е боядишал с различна боя....Накратко има некадърни хора, но този е върха...

    Коментиран от #30

  • 2 00014

    29 7 Отговор
    България е република. Измислените и натрапени титли са елексир само за слугите.

    Коментиран от #10

  • 3 Авторитет

    13 4 Отговор
    Алоо, еиййй слез на земята. Тука хората мръзнат, че не могат да си платят тока. Кви са тия три скулптори по 400 паунда парчето? На всяка морга има по-интересни боклуци. Земи си ги тия "НЕЩА", че не знам как да ги оприлича и бегай право в държавата Джибути, там може би някой ще каже "Ах"!
  • 4 Ванче

    22 7 Отговор
    ФАКТИ, очевидно трябва да ви се напомни, че БЪЛТАРИЯ Е РЕПУБЛИКА ОТ 9 септември 1946 г. и всякакво използване на аристократичните титли на престъпната Сакскобургготска династия е НЕЗАКОННО. Това трябва да се напомни и на неграмотния Шумов, очевидно (който впрочем не знае и правилата за главните букви и за използване на пълен и непълен член в българския език).

    Коментиран от #13, #29

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    19 5 Отговор
    Какво Н.Ц.В. е този ‼️‼️‼️

    Коментиран от #8

  • 6 Дедо

    22 4 Отговор
    Дедо му го е подсигурил.Може цял живот да се занимава с благородническо нищоправене.
  • 7 Тоа май от

    15 5 Отговор
    ИКЕА, може да го съдят за плагиатство...
  • 8 Историчка

    18 5 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    Това е царско нищожество, изгонено с референдум!
  • 9 ????

    19 3 Отговор
    На коя държава е този НЦВ княз Борис Търновски? Аз намам спомен да е българин, а какво е открил малко ме интересува.
  • 10 БСП на Бунището

    4 17 Отговор

    До коментар #2 от "00014":

    Измислена и натрапена Република от руските и български комунисти в условия на Окупация...Унищожихте Царство България....Убихте Народа,престъпни комунисти....Останаха 5 милиона на тази Територия от които половината пенсионери...Разбира се че е княз Борис Търновски,защото Царя не е равен на Пъдаря,червени цървули !!!

    Коментиран от #12

  • 11 мосе

    7 2 Отговор
    И тоа ли джитка комар кат баща му ?
    Сигурно творбите си ги е направил за 800 дни
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ванче":

    шумов е едно пиянде ,Образовайте го че мене ме трие, понеже си от село БайрямДере, Каспичанско
  • 14 778

    13 2 Отговор
    Не разбирам защо го представят с титли, след като е само Борис Сакскобурготски!
  • 15 Павел Пенев

    10 4 Отговор
    Става дума за негово царско Нищожество.
  • 16 само питам

    11 2 Отговор
    тоя кназ български знае ли български език?
  • 17 2121

    6 13 Отговор
    Няма ,по-големи престъпници от комунистите и евреите.България ,винаги е и ще бъде ЦАРСТВО.Вие,шумкарите,неграмотните комунисти с трето отделение,вие,заедно с евреите унищожихте с НЕЗАКОННИЯ РЕФЕРЕНДУМ на 15.09.1946 г.ТРЕТОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО.Вие,шумкарите и евреите,извадихте от гроба в Рилски Манастир ,тялото на непрежалимия Цар БОРИС III и поругахте тялото Му.България е Царство, от основаването си:Първо,Второ ,Трето Български Царства.През злокобните тодини след 09.09.1944 г.,чрез насилие,разстрели, лагери,се опитахте, Вие шумкарите и евреите,да ни подчините.Българският народ,не може за бъде подчинен от некадърници;сега е същото -30 години фалшива република и фалшива демокрация-Бойко Методиев Борисов,комунист,агент Буда, мошеника републиканец Иван Костов,лъжеца ,атеист Ф.Димитров ,евреина,комунист,джендър Станишев.Ето кой ни управлявяше.Истинските Българи са били Българските Царе.Колкото,до Н.Ц.В. Княз Борис Търновски,трябва да се гордеете ,че имаме личност,която със спечелените средства от продажба на своя склупура ,ги внася за благотворителност.Някой комунист,някой фалшив републиканец или евреин от България,да е направил дарение,за болните и бедните/а Вие комунистите и евреите докарахте бедността в България/-НЕ!Не хулете нашите Царе,защото само тогава е имало БЪЛГАРИЯ.Сега след комунистите и евреите/те пък ограбиха всичко скъпо-злото и пари/,в днешно време България,прилича на обрулено и изсъхнало дърво без плодове/т.е.без деца/.Нещастници!

    Коментиран от #24

  • 18 О СТАМБОЛИЕВ

    11 2 Отговор
    КАКЪВ МОШЕНИК, КАКВО БЕЗДАРИЕ, КАКВО НАХАЛСТВО!
    А БАЩА МУ, "КРАДЛИВ ДЕДО", КОЙТО ПОЧТИ СЕ РАЗПЛАКА ПРЕД КЕВОРКЯН КАТО КАЗА: "КОЙ, АЗ ДА ИСКАМ НЕЩО ОТ МОЯТА РОДИНА?!"
    А СЕ ВЪРНА И ИЗЛЪГА НАРОДА, ЗА ДА КРАДЕ.
    КОБУРГИТЕ БЯХА ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, КАКТО СЕГА СА ГЕРБ И ДПС - НАЙ- ЖАЛКАТА И ПРЕСТЪПНА ДИНАСТИЯ В ЕВРОПА
    ЗАРАДИ ФЕРДИНАД СА ЗАГИНАЛИ ПОВЕЧЕ ОТ 200 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ И СМЕ ИЗГУБИЛИ МАКЕДОНИЯ, ДОБРУДЖА, ОДРИНСКА, БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ И ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ.
  • 19 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    8 1 Отговор
    Още един со-пол с измислени букви пред името си...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 2121продължение

    2 10 Отговор
    Прочетете,"История Славянобългарска от Отец Паисий-там пише за нашите Царе и Българските Царства.Ако у комунистите имаше срам, и съвест,нямаше България да живее при Режима на Тодор Живков,който направи някои неща за БКП, но за интелигенцията не се грижише.Докато,не осъзнаете ,какъв геноцид беше извършен над българите, няма да провидите истината.Дори сега, се хвърляте на някакви си папурковци ,които от тъпите сащ,са научили всичко, но не са БЪЛГАРИ.Ако бяхме запазили Монархията,с гордост щяхме да казваме ,че сме Българи.Сега сме овце-републиканци.
  • 22 Ало факти

    10 1 Отговор
    Държавата е РЕПУБЛИКА и такива нъцъвъ НЯМА!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ерец

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "2121":

    “Както псе се връща при сволоча си , така и глупецът повтаря глупостите си “ е казал мъдрият Цар Шломо !
  • 25 кочо

    5 4 Отговор
    ТОЯ И ДЯДО МУ СИМЕОН ДА ВЪРНАТ ЗАГРАБЕНОТО ОТ ДЯДО МУ ФЕРДИНАТГ И ЦАРСКАТА ДИАДЕМА НА МАРИЯ ЛУИЗА ПОДАРЪК ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #27

  • 26 Ррф7рк

    6 0 Отговор
    Жалка работа, направо помиярска, един клошар човек без дом и храна има повече достойнство от тия плевели
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "кочо":

    Единственото спасение от културното и национално обезличаване на България е ВЪЗРАЖДАНЕ ЦАРСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ - т.е. конституционна монархия. По този начин ще се ЗАПАЗИМ КАТО НАРОД.За комунистите с гренясъл мозък, цирковете с избора за президент са любимата им забава, а "бате Ламбо" (Стефан Данаилов) беше техен кумир. Санкюлоти са и такива ще си умрат, нещастни. Като държава, която поне 2000 души в света могат да я изкупят до последния клозет, ние нямаме друга алтернатива за оцеляване, освен КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ. БЪЛГАРИЯ трябва един път за винаги да скъса с комунистическите изроди и да възстанови суверенитета си, като върне Търновската(сребърна) Конституция.
  • 28 √(n&Варна)

    5 1 Отговор
    Този Н.Ц.В. княз е толкова княз, колкото дЕдо му Симеон СакскобургоРски е космонавт.
    Та той предаде монархизма си, за да стане мин.-председател на Република България, а висшите "свещенослужители" на Българската православна църква пропуснаха да го отлъчат от нея.
  • 29 Прост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ванче":

    Колкото и лъжи да изпишат комунягите, не могат да променят историята. България е парламентарна република, но никога не е отменяла или променяла царската титла.
    Това трябва да стане с решение на ВНС, което никога не се е случвало.
    И как да се случи, като след преврата на чело на държавата застават бандити и неграмотници, които не могат да се подпишат.
  • 30 xa xa xa

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Роки":

    БОЯДИШАЛ??
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.