Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 09:34 2 231 3

"Uriah Heep" записа нов албум за 17 дни

  • uriah heep-
  • юрая хийп-
  • нов албум

Все още не е известно кога ще бъде издаден албумът и с какво заглавие

"Uriah Heep" записа нов албум за 17 дни - 1
Снимкa: Shutterstock

Британската рок-група "Uriah Heep" е записала нов албум, който ще донесе няколко изненади за почитателите, съобщи БТА, цитирайки интервю за ТАСС на Мик Бокс, съосновател и водещ китарист на групата, която през 2020 г. отбеляза половин век от издаването на дебютния си албум.

"Записахме албума в английското "Chapel Studios" в Линкълншър, където направихме и предишния ("Living the Dream" през 2018 г.). Целият процес ни отне 17-18 дни. Беше невероятно. Бяхме ангажирали студиото за три седмици, но не използвахме цялото това време, защото успяхме да свършим работата", разказва той.

Предстои утвърждаване на дизайна на обложката и избор на заглавие на тавата. Бокс не споменава дори работно заглавие на тавата и изтъква, че това винаги е сложна задача, защото е нужно съгласието на музикантите и на продуцента, но уточни, че има списък с варианти.

Все още не е известно и кога ще бъде издаден албумът.

"Още е рано. Ние самите не знаем. Песните са готови и ако зависеше само от нас, щяхме да пуснем албума още утре. Но звукозаписната компания си има свои съображения и ще го пусне, когато прецени", каза той. Според него заради пандемията и излизането на Великобритания от ЕС турнетата на групата в Европа са силно затруднени.

За една година починаха трима от бившите членове на "Uriah Heep". През септември м.г. си отиде барабанистът Лий Кърслейк, а през ноември - и кийбордистът Кен Хенсли. На 29 юни тази година почина бившият вокалист Джон Лоутън, който често посещаваше България. Той бе участник в многобройни културни прояви, сред които рок фестивала в Каварна.

Актуалният състав на бандата включва: Мик Бокс - соло китара, Фил Ланзън - клавири, Бърни Шоу - вокали, Ръсел Гилбрук - барабани, Дейви Римър-бас.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хип хип

    2 0 Отговор
    То не останаха за измиране вече. Жалко !
  • 2 Преводач

    6 0 Отговор
    Сега ще ви разкажа една интересна история. Като бях малък през 80-те нямаше много информация (особено пък за западната музика) и английският не беше толкова популярен и един приятел малко по-голям и "по-знаещ ме започна да ме просвещава в хард рока и хеви метъла и като начало ми обясняваше имената на групите и нали... Кис значело целувка, Уайт Снейк - бяла змия, Дийп пърпъл - тъмно виолетово и т.н. И за Юрая Хийп вика било "Купчина тор". И аз радостен от натрупаните "знания" след изввстно време - седмица, две - започвам да св хваля пред един комшия бате Гошо - доста по-голям от мен, освен това луд фен на Юрая Хийп. И нали стигаме и до Юрая Хийп и му казвам, че означава "Купчина тор" като очаквам той да се зарадва на моите "знания" за любимата му група. А той почервеня, позеленя, ядоса
    се яко, едва не не удари и вика Кой ти каза това? Викам - Пламен от 10 клас... И той вик: Кажи му на него, че той е купчина тор!
    А после бате Гошо ме заведе на концерта на ст. Академик 1985 или 86 година!
    Е сега е много лесно да намериш информация, но тогава не беше така. Младите едва ли ще разберат тези неща от едно време за нашите любимци, мечти, копнежи, интереси, проблеми да слушаш музика. Но пък беше интересно!
  • 3 ДДТ

    1 0 Отговор
    Че то без Кен какво остана от групата ?!