Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 10:44 2 874 13

Симеон Идакиев получи Почетен знак от президента Радев

  • румен радев-
  • симеон идакиев-
  • журналист-
  • почетна награда-
  • почетен знак-
  • президент

Румен Радев посочи, че отличието е израз на признателност на цялото ни общество за целеустремеността, всеотдайността и откритостта на журналиста Симеон Идакиев

Симеон Идакиев получи Почетен знак от президента Радев - 1
Снимки: БГНЕС

Президентът Румен Радев удостои вчера журналиста Симеон Идакиев с Почетния знак на държавния глава по случай 80-годишнината на изтъкнатия журналист и общественик, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Отличието е за приноса на Симеон Идакиев към развитието на българската журналистика и за популяризирането на българското и световното културно и природно наследство. Президентът връчи почетния знак в зала „Максим“ в сградата на Българската телеграфна агенция.

Симеон Идакиев получи Почетен знак от президента Радев

В приветствието си Румен Радев посочи, че отличието е израз на признателност на цялото ни общество за целеустремеността, всеотдайността и откритостта на Симеон Идакиев. „Без да напускат дома си, българите пътешестваха заедно с Вас. В продължение на дълги години, когато границите още не бяха отворени, поколения българи научаваха за света от Вашите прекрасни, красиви, популярни, наситени със знания и с емоции разкази“, обърна се Румен Радев към Симеон Идакиев.

Президентът посочи, че „пътешествайки“ с изтъкнатия журналист, зрителите са имали многобройни поводи да се завръщат към корените си и да преоткриват богатата българската духовност.

Симеон Идакиев обиколи цялото земно кълбо, посети невероятно красиви места, но винаги носеше дълбоко в сърцето си родината ни и България си остава за него най-хубавото кътче на планетата, заяви президентът. „През целия си живот той мечтае смело и още по-смело реализира своите мечти, а това е удовлетворение, което не всеки може да изпита в живота си“, заяви Румен Радев.

Симеон Идакиев е роден на 27 ноември 1941 г. в Радомир. Той е продуцент и водещ на популярното географското предаване „Атлас“ на БНТ. Създава над 400 филма, обединени от заглавията: „Един мъж, един автомобил, една камера“, „Един мъж, една камера“ и „Непознатата България“. Автор е и на многобройни публикации в печата, водещ на радиопредавания, както и на няколко книги.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 22 Отговор
    Може ли да се издокараш с дънки и сако като те награждава президента бре?

    Коментиран от #7, #12

  • 2 Идак

    6 24 Отговор
    Помака бе бутан от дсс и батето.Жалка изрезка живял на гърба на борда.
  • 3 Идака

    4 19 Отговор
    Е високопланински тип с пет букви.Бутан от батето на гърба на народа.Факт
  • 4 Казуар

    5 14 Отговор
    И като свободно пътуващ по време на живковизма, няма начин да не е ченге и доносник.
  • 5 За протокола

    8 14 Отговор
    Агентите на бившата ДС са на почит при резидента. На някои от тях сега се отплаща с държавни награди за това, че работиха за преизбирането му.
  • 6 ????

    24 4 Отговор
    С неговото предаване израснах, мисля че достойно продължи делото на покойният отдавна Тянко Йорданов,

    Коментиран от #11

  • 7 Може,

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    след като депутатин беше на трибуната на НС със парцал дънки.
  • 8 Маг Минчо

    5 5 Отговор
    Те, всичките от Инициативния му комитет ще получат награди! Очаква се и Шефката на комитета да стане Завеждащ Централната Психиатрия - България.
  • 9 Симеон Идакиев

    10 2 Отговор
    наистина е един от малкото, които заслужават Почетния знак на държавния глава...!
  • 10 бахилис

    8 1 Отговор
    Великолепни филми прави и го поздравявам за отличнието!!Какъв е бил не ме интересува.Той ни беше прозорец към света.Оня,хубавия,а не сегашния...
  • 11 Бай Вълчан

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "????":

    Няма нищо общо с онзи етичен човек. Този е отвратителен тип. Пътуваше по света с държавни пари, а после се изкара депресиран. Ех, защо не депресираха и мен по този начин!
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Дънките му са "леви-щраус" за 250 €...

    Коментиран от #13

  • 13 Епиорнис

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И десен епиорнис да са, все си е тъпанарско