1 Декември, 2021 13:17 2 177 3

Гледаме "Уестсайдска история" през погледа на легендарния Стивън Спилбърг (ВИДЕО)

  • уестсайдска история-
  • west side story-
  • стивън спилбърг-
  • мюзикъл-
  • адаптация

Самият Спилбърг признава, че е бил влюбен в мелодиите от мюзикъла, още когато ги чува като дете

От Hollywood Records обявиха, че на 10-ти декември ще се състои премиерата на едно от най-дългоочакваните събития в света на киното - мюзикъла "Уестсайдска история" ( West Side Story - 2021).

Проектът, дело на легендарния режисьор Стивън Спилбърг и сценарист Тони Къшнър, е адаптация на бродуейския мюзикъл от 1957 г., написан от Артър Лорънс, по музика на Леонард Бернстайн и текст на покойния Стивън Сондхайм, който си отиде само преди дни.

Историята е вдъхновена от пиесата на Шекспир – “Ромео и Жулиета” (1597) и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Jets и Sharks, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.

Гледаме "Уестсайдска история" през погледа на легендарния Стивън Спилбърг (ВИДЕО)

„Посветих този филм на баща си, но музикалното отношение на майка, съчетано с ненаситния апетит да уча за киното, роди любовта ми към филмовата музика. Когато за първи път чух мелодиите към Уестсайдска история, просто се влюбих. Като дете знаех всяка песен наизуст. Партитурата сякаш винаги е била част от мен и вярвам, че това са най-великите заглавия, писани за музикален театър някога. Надявам се, че младите ще ги харесат точно толкова, колкото и аз.“, споделя Спилбърг за продукцията.

Оригиналният саундтрак към филма "Уестсайдска история" (2021) включва 21 песни, аранжирани и адаптирани от композитора Дейвид Нюман и музикалния директор на Парижката опера Густаво Дудамел. Aлбумът излиза дигитално на 3-ти декември, а на 10-ти декември почитателите на филмова музика могат да закупят заглавието на CD и LP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спилбърг

    4 4 Отговор
    Любовната драма на двама гейове.Единият намушкан от Боян Расате.
  • 2 Емил

    5 4 Отговор
    Възрастта не прощава! За да те запомнят велик, спри навреме!!!
  • 3 православен

    4 4 Отговор
    следващата версия очаквам двама гейтаци от различни раси и религии за да сме хептен толерантни, сбъркан свят