19 Ноември, 2013 12:55 3 269 0

Монти Пайтън отново се събират

  • монти пайтън-
  • комедия

Култовите комици ще разкрият новия си проект на пресконференция тази седмица

Монти Пайтън отново се събират - 1
Снимка: BAFTA

Всички „оцелели“ членове на легендарната комедийна група „Монти Пайтън“ се събират отново на сцена. Това обяви Тери Джоунс, един от членовете на групата.

"Ние се събираме, за да направим шоу - това не е шега," заяви Джоунс пред Би Би Си.

"Много съм развълнуван. Надявам се това шоу да ни донесе много, много пари и се надявам те да стигнат, за да си изплатя ипотеката!", пошегува се комикът.

Новината се очаква да бъде обявена официално на пресконференция в Лондон в четвъртък. Все още никой не знае какво ще съобщят петимата пред медиите. Дали не е поредната им шега или поредното грандиозно шоу ще стане ясно след 2 дни.

Ерик Айдъл още в понеделник вечер написа: "Само три дни остават до пресконференцията на Монти Пайтън. Уверете се, че феновете ни са информирани за предстоящото голямо събитие."

Джон Клийз, Тери Гилиам, Тери Джоунс, Ерик Айдъл и Майкъл Пейлин – всички те ще вземат участие в събитието.

Слуховете за събирането на групата се появяваха неколкократно през годините. Сред тях бяха планове за турне в САЩ през 1999 г. и продължение на хитовия филм „Монти Пайтън и Свещеният Граал“. Но голямото завръщане никога не се случили – досега.

Айдъл веднъж се пошегува: "Ние ще се съберем заедно само ако Чапман се върне от мъртвите. В момента преговаряме с агента му."

Последният път, когато петимата живи членове на култовата комедийна група  бяха заедно беше през 1998 г. по време на Комедийния фестивал в Аспен.

"Смисълът на живота" от 1983 г. е последният филм, който събира заедно всички шест члена на Монти Пайтън. През 1989 г. от рак умира един от основателите - Греъм Чапман.

Култовият сериал „Летящият цирк на Монти Пайтън“, с който започва всичко, започва да се излъчва по Би Би Си през 1969 г. 45-те комедийни епизода се излъчват четири сезона, до 1974 г. “Циркът” се прославя с абсурдния си хумор, политическата си некоректност и неочакваните си идеи.

Първият филм на голям екран, представен от Монти Пайтън, е Животът на Брайън (1979). Той разказва историята на Брайън, който е роден на първата Коледа, в конюшнята до Исус, а след това прекарва живота си объркан с месията. След прожекцията шестимата са обвинени в богохулство и филмът е забранен в редица кина. Не след дълго обаче, филмът получава статут на култовата класика и сега се счита за един от най-добрите комедии на всички времена.

Други забележителни прояви на Пайтъните включват „И сега за нещо съвсем различно“ (1971), „Монти Пайтън и Светия Граал“ (1975) и „Смисълът на живота според Монти Пайтън“ (1983).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА