8 Май, 2014 14:13 4 847 0

Актрисата Яна Титова дебютира като кинорежисьор

  • яна титова-
  • дебют-
  • кинорежисьор-
  • "мостът"-
  • филм-
  • късометражен

Късометражният филм за тъмните страни у човека е заснет в Лондон

Актрисата Яна Титова дебютира като кинорежисьор - 1
Яна Титова

Режисьорският дебют на младата актриса Яна Титова – филмът „Мостът“, ще бъде представен премиерно на 12 май от 20.30 ч. в Studio 5 от „Кинематограф“.

Яна Титова е позната на българската публика както от сцената на Народния театър („Полет над кукувичето гнездо“, „Август в Оклахома“), така и от филмите „Кецове“, „Лов за дребни хищници“ и „Стъпки в пясъка“. Нейният дебют като кинорежисьор – „Мостът“, е история за лудостта, смъртта и скритите в човека демони.

Филмът е заснет в Лондон, където от няколко години актрисата живее. В ролята на главния герой се превъплъщава популярният британски актьор Едуард Хог („Анонимен“, „Алфи“). Освен него участват и Марама Корлет, както и самата Яна Титова.

Сценарият за „Мостът“ е вдъхновен от реална и същевременно шантава случка, за която приятел на Яна ѝ разказва. Сюжетът представя мъж, който се опитва да изпуши цигара на спокойствие, чакайки своята приятелка, но умът му своеволно решава да го подложи на изпитание и го кара осмисли най-дълбоките и тъмни страхове и емоции в живота си.

Ден преди да построят моста между късометражното кино и публиката в Studio 5, „Кинематограф“ - организацията, създадена в подкрепа на късометражното кино, ще закрие филмовия фестивал „В обектива“ в Асеновград със специално събитие.

На 11 май от 18.30ч. те ще представят на любителите на седмото изкуство един свеж поглед върху най-новите и открояващи се имена от световния екран на късометражното кино. Участието им във филмовия фестивал, както и цялостната им дейност, цели развитието на „късото“ кино в България.

Усилията в тази посока включват и онлайн премиерите в сайта на „Кинематограф“, последната, от които се състоя на 30 април. Тя оповести, че филмът „Драсканица“ на Любомир Печев вече е достъпен за зрителите в интернет пространството. Историята, която той представя, е художествена интерпретация на реален социален казус – неработещата образователна система в детските градини. Тя е пресъздадена чрез очарователна случка с хлапе, което се заключва в склад на детската градина,а единственият ключ, който възпитателките имат, е една рисунка - спирала с точка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА