6 Юни, 2014 15:04 674 0

Цветана Манева с почетен плакет във Варна

  • цветана манева-
  • варна-
  • юбилей-
  • принос-
  • плакет

Той й бе връчен от кмета на града по повод нейния 70-ти юбилей

Голямата българска актриса Цветана Манева получи почетен плакет от кмета на Варна Иван Портних. Отличието е по повод нейния 70-ти юбилей и приноса й в развитието и утвърждаването на Международния театрален фестивал „Варненско лято”.

„Забележителен творец в театъра и киното, Цветана Манева е единствената българска актриса, успяла в качеството си на артистичен директор да вдъхнови и „отгледа“ един фестивал - Международният театрален фестивал „Варненско лято“. Повече от две десетилетия заедно с екип от професионалисти, Цветана Манева работи със завидна енергия и себе отдаване за развитието на фестивала, за неговата устойчивост и международен престиж, за да кажем днес със самочувствие – Варна е театралния бряг на вдъхновението“, приветства на церемонията директорът на дирекция „Култура и духовно развитие“ в общината Антония Йовчева.

Кметът Иван Портних благодари на Цветана Манева за усилията за развитието на „Варненско лято“ и за нейната обич към морската столица. Актрисата получи и подарък - реплика на главата на тракийския бог Дарзалас – покровител на древен Одесос.

„Благодаря на кмета на община Варна, благодаря на Варна! Няма по-голяма награда и признание от това, в продължение на толкова много години да зареждаме с въодушевление жителите на морската столица. Сигурна съм, че този фестивал ще живее вечно – с подкрепата на общинското ръководство, с таланта и стабилното обучение на младите специалисти“, каза голямата българска актриса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА