Last news in Fakti

20 Юли, 2014 21:24 2 148 2

Дядо Добри стана на един век

  • дядо добри

Наричат най-големия дарител на храма Свети Александър Невски светецът от село Байлово

Дядо Добри стана на един век. Наричат най-големия дарител на храма "Свети Александър Невски” "светецът от село Байлово”. Той продължава да събира пари и да дарява всеки получен лев на църкви и манастири.

Дядо Добри предпочита да стои далеч от светската суета и от медиите – и все пак, рожденият му ден е повод да почетем делото му и да доближим и себе си до добрините му. В столичната галерия "ПластЕлин” тази вечер откриват изложба изцяло от портрети на стареца от Байлово.

Наричаме го "дядо” или "бай Добри”, като че ли за да го приобщим към света, който той отрича и така да доближим и себе си до добрините му.

Доц. Кирил Божков, преподавател в Националната художествена академия, автор на изложбата, посочи, че именно добрините на дядо Добри са го вдъхновили и така се е появила идеята, съобщи БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 0 Отговор
  • 2 Димитър Димитров

    2 0 Отговор
    "Достойните българи са обикновени хора, направили необикновени постъпки, хора, помогнали в труден момент, отстоявали благородни каузи, проявили храброст или щедрост, рискували живота си, за да спасят други. Това са хората, които ни карат да се гордеем, че сме българи"