Last news in Fakti

30 Декември, 2014 16:27 996 0

Ситуацията с детската смъртност у нас е трагична

  • деца-
  • смъртност-
  • детска-
  • трагична-
  • детска реанимация
Ситуацията с детската смъртност у нас е трагична - 1
Снимка: БТА

Ситуацията с детската заболеваемост, с детската смъртност в България е трагична в сравнение със средноевропейските нива. Това каза пред журналисти, министърът на здравеопазването Петър Москов, на посещение в УМБАЛСМ „Пирогов” във връзка с откриването и пълното обновление на Детската клиника в спешния център, съобщи Агенция “Фокус” .

„Каквото е направено е чудесно. Условия от гледна точка на инфраструктура тук, след ремонта и новата апаратура в Детската реанимация, има категорично. Детските трансплантации са друг процес, който не зависи само от инфраструктурата. Това, което е направено тук е чудесно, отговаря и изглежда по начина, по който трябва да изглежда всяко едно звено. Приоритет на цялото мнозинство записано в управленската програма е основният начин, по който е финансиран и структурирано цялото детско здравеопазване”, посочи Петър Москов.

„По-различно ще бъде остойностяването на всяка една от клиничните пътеки и остойностяването на всяко едно от заболяванията, касаещи педиатрията – различно като начин на отношение, като финансиране, като лекарствена политика спрямо нещата, които касаят този сектор от здравеопазването”, допълни още той.
„След Нова година още в първите дни, ние ще направим една пресконференция, в рамките на която цялата стратегия за реформи ще бъде подробно описана”, добави министър Москов. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА