1 Януари, 2015 13:17 8 689 4

10-те най-очаквани филма за 2015-та

  • кино-
  • филми-
  • 2015

Чакат ни нови части на поредици като Междузвездни войни, Джурасик парк и Отмъстителите

Новата година вече дойде.  Тя се очертава да бъде доста вълнуваща за феновете на киното. През  2015-та ни предстои да видим някои от най-чаканите заглавия през последните години. Това определено ще е годината на продълженията, като някои от най-любимите на зрителите поредици ще бъдат продължени с нови филми.  Култови поредици като „Междузвездни войни“ и „Джурасик парк“ получават нов живот, а след три години чакане феновете на комиксите ще могат да видят втората част на „Отмъстителите“.

"Междузвездни войни: Силата се пробужда"

Това не е просто най-очаквания филм за 2015-та, а най-очакваният филм за цялото десетилетие. Откакто през 2012 г. от „Дисни“ обявиха, че са погълнали „Лукасартс“, а с това и правата за филмите  на вероятно най-култовата фантастична поредица в историята на киното, феновете започнаха да тръпнат в очакването на първия филм от новата трилогия.

Режисьор на лентата е Джей Джей Ейбрамс, който се прочу с  последните  филми по „Стар трек“ и продълженията на „Мисията невъзможна“. В лентата участие ще вземат всички основни актьори от първата трилогия като Марк Хамил, Харисън  Форд и Кари Фишър, което ще рече, че сюжетът ще е пряко обвързан с персонажите на Люк, Лея, Хан Соло и събитията след падането на империята. Всъщност създателите на филма направиха всичко възможно, за да не разкрият почти нищо от сюжета на филма. Това обаче не попречи на  неговият първи тийзър да събере рекордни гледания в интернет.

Почти със сигурност новите „Междузвездни войни“ ще разбият бокс офиса и ще преминат  границата от $ 1 млрд. Филмът дори има шансове да изпревари „Аватар“, като най-касовата продукция на всички времена. Той обаче ще сложи началото на цяла една нова брандова поредица на „Дисни“. Освен новите три части по „Междузвездни войни“ от студиото планират да направят и серия от спинофи, които да проследяват приключенията на различни герои от сагата. Това може да се превърне в същински кино сериал, по подобие на поредицата от филми по комиксите на „Марвел“. Истината е, че „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ може да постави началото на съвсем нова сага, която да доминира света на киното поне през следващото десетилетие. Филмът излиза по кината на 18-ти декември.

"Отмъстителите: Ерата на Ултрон"

„Отмъстителите“ бе супер хита на 2012-та, регистрирайки приходи от $ 1.3 млрд. Лентата беше и апогеят на серията от филми по комиксите на „Марвел“. През последните години видяхме по един нов филм за Железният човек, Тор и Капитан Америка, всички водещи до втората част на мегапродукцията.

Режисьор на филма е Джош Уедън, който стои и зад първата лента. Очаква се, че втората част на „Отмъстителите“ ще сложи край на първия етап от развитието на сюжетните линии на „Марвел“ и вече се говори за мащабна обща сюжетна линия, която да обвързва историите на героите в следващите филми, достигайки до апогея си в третата лента.

Във филма ще видим всички познати лица от вселената на „Марвел“, като от студиото прибавят и нов основен образ в лицето на Ант Мен. Във филма ще бъде развита и най-популярната сюжетна линия от комиксовата поредица на Стан Лий, свързана с мега робота Ултрон. Феновете на комиксите по целия свят вече тръпнат в очакване на „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“, който вероятно ще постави началото на съвсем нова сюжетна линия във вселената на „Марвел“. Филмът излиза по кината на 1-ви май.

„Джурасик свят"

Стивън Спилбърг направи истинска революция с поредицата „Джурасик парк“ през 90-те години на миналия век, показвайки невероятните възможности на новото поколение специални ефекти. Последният филм от сагата излезе преди 13 години, като оттогава непрестанно се говореше за ново продължение, но то бе постоянно отлагано. Сега обаче най-сетне „Джурасик свят“ излиза по кината.

Този път Стивън Спилбърг не е режисьор, а само продуцент на лентата. Зад камерата застава Колин Тревъроу, за който това ще е първо заглавие от подобен мащаб.  Главната роля  във филма се поема от Крис Прат, който вече е водещо име в Холивуд след успеха на „Пазителите на галактиката“. От „Джурасик свят“ се очаква да даде нов старт на една от най-култовите фантастични поредици на всички времена и да постави началото на съвсем нова сага.

Ясно е, че това ще е най-мащабният филм от поредицата и ще се бори за върховете на бокс офиса през следващата година.
Официалната премиера на лентата ще е на 12-ти юни.

„Бързи и яростни 7“

Това е може би най-коментираното заглавие през последната година. Филмът получи огромна публичност по неприятния начин, заради смъртта на Пол Уокър, който играе главната роля в поредицата. Лоша реклама обаче очевидно няма и идеята, че това е последната роля на Уокър може да повтори ефекта, който имаше кончината на Хийт Леджър върху резултатите на „Черния рицар‘. Ясно е обаче, че много хора отдавна изявиха готовност да гледат филма, още след като разбраха за смъртта на актьора.

Все пак „Бързи и яростни“ е най-успешната екшън поредица през последните десет години, като последния филм от нея постигна постъпления от над  $ 780 млн. С огромната публичност през последната година, се очаква новия филм да надхвърли това постижение. Важно е да се види доколко липсата на Уокър ще се отрази на поредицата. Все пак във филма все още играят Вин Дизел и Скалата, които могат да го затвърдят като най-добрия класически екшън през последните години.  Лентата излиза по кината на 3-ти април.

„Игрите на глада: Сойка присмехулка част 2“

Създателите на „Игрите на глада“ решиха да се правят на хитри като продуцентите на „Хари Потър“ и за да изстискат до край своята поредица, решиха напълно безсмислено да разделят филма по последния роман от сагата на две части. Все пак, очаквано или не, „Игрите на глада“ се превърна в най-успешната фентъзи поредица през последните няколко години, постигайки огромни финансови постъпления, без да се радва на чак толкова раздут бюджет.

В последния филм зрителите най-сетне ще видят дали Катни Евърдийн и бунтовниците ще победят могъщия Капитол и каква ще е съдбата на Огненото момиче.  Поредицата не се приема на сериозно от много зрители, но няма как да бъдат отречени  добрите превъплъщения на Дженифър Лоурънс и Уди Харелсън, както и увлекателния сюжет за антиутопичния свят, забавляващ се с реалити шоу, в което деца избиват други деца.

Успехът на лентата е гарантиран, като се има на предвид, че тя слага финала на цялата поредица и въпреки силната конкуренция, тя би могла да се бори за мястото на най-печеливш филм на 2015-та. Премиерата на филма е на 20-ти ноември.

"Терминатор: Генезис"

Очевидно 2015-та ще е годината на продълженията  и подновените легендарни поредици. За петата част на „Терминатор“ се говореше от години, но реализирането й бе непрестанно отлагано, като се има в предвид незадоволителните приходи на последната част. Все пак в началото на годината Арнолд  Шварценегер заяви, че ще се снима в новия филм, което форсира неговата реализация.

Макар и поредицата за робота убиец от бъдещето да е наистина култова, много хора смятат, че потенциалът й е отдавна изчерпан. Все пак завръщането на Арнолд в ролята на терминатора няма как да не вкара в кината  закоравелите фенове на фантастичния екшън, най-вече за да видят Шварценегер отново в рокерския костюм. Евентуален успех на филма ще даде зелена светлина за шеста част, която ще сложи края на поредицата, която принципно трябваше да приключи още с втория филм. Лентата излиза по кината на 1-ви юли.

"50 нюанса сиво"

Скандалният роман на Е.Л.Джеймс за разюздената сексуалност на млад милионер и невинна студентка отдавна обхвана фантазиите на един куп незадоволени домакини.  Огромните му продажби му гарантираха екранизация, за която се шуми през последните близо 2 години. Спокойно можем да кажем, че това е най-рекламираното заглавие за следващата година.

Все още не е ясно по какъв начин са пресъздадени бруталните сексуални сцени от книгата, но явно любопитството към точно този аспект на филма ще вкара доста хора в кината. Главните роли във филма бяха едни от най-желаните за водещите актьори в Холивуд, но в крайна сметка за тях бяха избрани по-малко популярните Дакота Джонсън и Джейми Дорнън, които с малко късмет могат и да се превърнат в новите големи филмови звезди.

Навярно „50 нюанса сиво“ ще бъде оценен доста противоречиво, какъвто е случаят  с романа, но успехът му е  гарантиран, най-вече заради шума около книгата и очакваното провокативно съдържание. Филмът излиза по кината на 13-ти февруари.

"Агент 007: Спектър"

Последният филм за Джеймс Бонд „Координати Скайфол“ беше най-успешният в цялата история на поредицата, регистрирайки приходи от над $ 1 млрд.  Така че за всички беше ясно, че 24-ият филм  за агент 007 няма да закъснее.

Режисьор на филма отново ще е Сам Мендес, който стои зад грандиозния успех на последната част.  Този филм се очертава и като най-изпълнения с големи звезди от цялата поредица. Освен Даниел Крейг, който отново облича костюма на Джеймс Бонд, в лентата участват Кристоф Валц, Ралф Файнс и Моника Белучи, като целта очевидно е още по-голям успех от „Координати Скайфол“.

Излизането на нов филм за Джеймс Бонд се е превърнало в нещо резонно за всеки фен на киното, но няма как да се отрече, че през последните години качеството на филмите за агента от МИ 6 рязко се повиши и спечели цели тълпи от нови почитатели. „Спектър“ очевидно ще върне сагата към нейните корени и борбата на Джеймс Бонд с тайната престъпна организация. Това обаче се очертава като успешна формула, привличаща и феновете на класическите филми за агента в кината. Премиерата на новата част е насрочена за 6-ти ноември.

"Фантастичната четворка"

От „Фокс“ не бяха особено доволни от първите два филма по комиксите на „Марвел“ и за това решиха да не се опитват да поправят свършеното до тук, а направо да започнат поредицата от начало. От студиото отдавна сложиха ръка върху правата за екранизации на „X man”  и „Фантастичната четворка“ и в момента се опитват да създадат поредица от взаимно свързани ленти, по подобие на екранизациите по комикси на „Дисни“.

За това и след подновяването на поредицата за „X man”  от студиото искат да направят напълно нова и по-добра екранизация на „Фантастичната четворка“. Филмът  трябва да стане част от съвсем нов филмов бранд, чийто пик ще е общ филм с героите от “X-men”.  В новата лента ще видим изцяло променен актьорски състав от този в последните два филма.

Голямо негодувание сред феновете предизвика избора на цветнокожия Майкъл  Б. Джордан за ролята на Човека факел, който в комиксите е бял и рус красавец и най-колоритния персонаж в цялата група.  Режисурата е поверена на Джош Транк, който нашумя с  нестандартната фантастика „Хроники“.

Всъщност „Фантастичната четворка“ е филм, който има решаващо значение за бъдещите планове на „Фокс“ за развитието на тяхната собствена филмова поредица по комиксови типажи. Така, че евентуалният успех на филма ще е решаващ за доста бъдещи проекти на студиото. Лентата излиза по кината на 7-ми август.

"Миньоните"

Малките жълти човечета от поредицата „Аз проклетникът“ придобиха култов статут както сред малките, така и сред по-възрастните зрители. Тяхната популярност ги превърна в маркетингов феномен  и беше напълно логично да получат самостоятелен филм.

„Миньоните“ е най-очакваният анимационен филм за 2015-та, а популярността на героите може да му помогне да се превърне в един от големите хитове на годината.  Освен всичко това лентата може да застане в центъра на огромен франчайз, който и за в бъдеще да дава доста плодове за своите създатели. Филмът излиза по кината на 10-ти юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xXx

    0 0 Отговор
    Само познати заглавия... На Холивуд му трябва част 7: Холивуд се пробужда!
  • 2 АНДИ

    0 0 Отговор
    MAD MAX 4 защо не е в класацията.
  • 3 спасен

    1 0 Отговор
    Има и още един " Армагедон " ама него ще го гледаме наживо.Премиера на 24 септ.
  • 4 ivo

    0 0 Отговор
    American Sniper