Last news in Fakti

21 Февруари, 2015 11:33 1 551 1

Ивана спечели наградата „SOS! Човек!"

  • ивана-
  • бчк-
  • sos! човек!
Ивана спечели наградата „SOS! Човек!" - 1
Снимки: БЧК

Певицата на народа - Ивана спечели наградата - "SOS! Човек!". Тя заслужи отличието, след като участва в доброволно в кампанията „SOS! Час внимание!“, която е насочена към самотните възрастни хора. Призът беше връчен по време на Областното отчетно събрание на БЧК-Пловдив.

„Учредихме един почетен плакет "SOS! Човек!", защото човешкото внимание е неизмеримо – не са само храната и медикаментите. Тези самотни хора и този час внимание е съвсем човешки и хуманен жест. Ивана е личността, която най-сърцато се включи и увлече най-много хора. Тя помага на тези възрастни хора извън програмата, затова получава този приз”, заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

„Много специална се чувствам, не съм очаквала нещо подобно, защото когато съм се включвала в тази кампания „SOS! Час внимание!“ на БЧК и Трафик СОТ, не съм мислила, че ще получавам благодарности или награди, но е хубаво усещането. Всяка среща е различна. Има такива, на които се чувстваш зареден. Има такива, на които възрастните хора са по-бодри от нас и ти дават сили да продължиш. Има и срещи, от които си тръгваш тъжна, защото ти разказват истории за самотата. Тези хора казват, че имат средства и свързват двата края, но най-страшното за тях е самотата, защото няма никой около тях – нито деца, нито роднини.”, сподели певицата Ивана.

„Когато човек има желание да подаде ръка и бъде съпричастен, всяко усилие в тази насока заслужава да бъде уважавано. Тази награда е символ на уважение и признателност към всички, които застанаха зад тази кампания. Следващият месец на Национален съвет ще обсъдим идеята „SOS! Час внимание!“ да се превърне от регионална в национална кампания и аз вярвам, че тя трябва да стане един оскар в тази посока”, заяви председателят на БЧК Христо Григоров.

Кампанията се осъществява чрез социалната програма Трафик SOS, която обединява социалната дейност на Трафик СОТ. Програмата се грижи за над 1000 възрастни хора в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Фирмата отделя от собствените си средства за възрастните хора и не получава финансова помощ от никъде другаде.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 0 Отговор
    Тая за няколко години се превърна в мумия,вижте как изглежда.