24 Март, 2015 13:07 2 886 4

Анджелина Джоли отстрани яйчниците си изплашена от рак

  • анджелина джоли-
  • яйчници-
  • рак-
  • актриса-
  • операция
Анджелина Джоли отстрани яйчниците си изплашена от рак - 1
Снимка АП/бта

Анджелина Джоли разкри, че е премахнала яйчниците и фалопиевите си тръби, за да се предпази от рак, заболяване което убило майка й на 56-годишна възласт, съобщава Ройтерс.

"Моите лекари посочиха, че трябва да претърпя превантивна операция десетилетие, преди най-ранната поява на рак при моите роднини от женски пол", написа Джоли в "Ню Йорк таймс". "Ракът на яйчниците на майка ми беше диагностициран, когато тя е била на 49. Аз съм 39."

Майката, лелята и бабата на 39-годишната актриса са починали от рак.

Преди две години, Джоли претърпя двойна мастектомия, заради резултатите от тест, сочещи, че носи злокачествен ген и има висок риск от развиване на рак на гърдата, а също така и повишен риск от развитие на рак на яйчниците.

Още тогава тя спомена, че може да се подложи на нова операция, но в съобщението, отпечатано е "Ню Йорк Таймс", тя заяви, че все още вярва, че има известно време, преди да тръгне по този път.

"Преди две седмици получих обаждане от моя лекар с резултатите от кръвните-изпитване" пише Джоли. Нейният лекар заяви, че актрисата всяка година се подлага на тест, за да следи за рак на яйчниците. Последните резултати показали повишени възпалителни маркери, които могат да бъдат признак на ранен стадий на рак.

"Същия ден отидох да видя хирурга, който лекуваше майка ми", пише тя. "Аз я видя за последно в деня, в който почина. Когато ме видя тя се просълзи: "Изглеждаш точно като нея", каза тя.", разказва Анджелина Джоли.

Съпругата на  Брад Пит се е подложила на интервенцията миналата седмица, след като лекарите са й казали, че има 50 процента риск да развие рак на яйчниците заради наследствен мутирал ген.

"Не е лесно да се вземе тактова решение, но така нещата може да бъдат под контрол... Аз направих това не просто, защото нося гена BRCA1,а за да алармирам другите жени", посочва в писмото Анджелина Джоли.

"Чувствам се женствена и сигурна в изборите, които правя за себе си и семейството си. Знам, че моите деца никога няма да кажат: "Мама умря от рак на яйчниците", пише още актрисата, която е посланик на добра воля на Върховния комисариат за бежанците към ООН.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съмнение

    2 0 Отговор
    И какво, главата ли е следващата?
  • 2 Gorgona

    1 0 Отговор
    За съжаление и тя ще е от рак...
  • 3 констатация

    0 0 Отговор
    Тази жена съвсем изтрещя...

    Коментиран от #4

  • 4 Рачко Пръдлето

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "констатация":

    Съгласен, както казваше баба ми " Всеки си е башка луд".