Last news in Fakti

16 Май, 2015 01:30 6 248 2

Как да се държим на първа среща?

  • съвети-
  • запознанство-
  • среща-
  • първа среща-
  • партньор-
  • любов

Облечете се подходящо и не се вторачвайте в телефона по време на първа среща

Клиширано или не, първото впечатление е много важно. Именно поради тази причина е желателно на първа среща да се представим добре и да „покажем“ себе си в най-добра светлина.

Запознанствата с нов човек обаче не са никак лесни. Затова „Дейли мейл“ публикува няколко безценни съвета, които да предотвратят възможността първата среща да е и последна.

Мястото на срещата

Не мислете много за мястото на срещата. Някое тихо местенце, с по-интимна и спокойна обстановка, е най-подходящо. Някои хора се опитват да бъдат по-креативни в избора на място, но това може да усложни нещата.

Важно е на първа среща да проведете разговор и да опознаете добре събеседника си – поради тази причина шумните места не са за препоръчване.

Облеклото

По дрехите посрещат, по ума изпращат! Не е редно мъжете да носят костюми, ако поводът или обстановката не го изискват.

Жените, от своя страна, трябва да облекат нещо комфортно. Те трябва да се чувстват добре в кожата си, а някоя неудобна, но пищна рокля, може би не е най-добрият избор. Също така дамите трябва да внимават с избора на обувки – дали са удобни и дали са с прекалено висок ток.

Какво да си поръчаме?

Нещо семпло. Всички обичаме да ядем ребра, но те не са най-подходящият избор за първа среща, защото едва ли ще ни представят в най-добра светлина. Поръчайте си нещо, което се яде с лекота.

Разговорът

Това вероятно е най-трудната част от първата среща – за какво да си говоря с човек, с когото се виждам за първи път, но и когото искам да впечатля?

От огромно значение е да изслушвате събеседника си. Не е добра идея да говорите за политика още на първата среща. Задължително е да избягвате споменаване на бившия/бившата по време на срещата.

Обноските

Възпитанието и добрите обноски са от изключително значение. Отворете вратата на дамата, бъдете учтив. Също така се уверете, че не ядете прекалено бързо или говорите с пълна уста.

Стратегията

Седнете под ъгъл, който да ви позволи да имате добра видимост към обкръжаващата ви среда. Не е добра идея да седнете директно срещу събеседника/ партньора. Така ще се чувствате по-спокойни.

Телефонът

Не дръжте телефона на масата по време на срещата. Също така не е желателно да го проверявате през няколко минути, защото това няма да се хареса на човека срещу вас. Проведете разговор, само ако е спешен.

Сметката

Труден въпрос – кой да плати сметката? Някои хора смятат, че е тяхно задължение да платят цялата сметка. Други обаче са на мнение, че е редно тя да бъде поделена поравно. Поради тази причина няма правилен отговор.

Целувка или ръкостискане?

Краят на срещата. Какво да правим – целувка или ръкостискане? Тук отново няма универсален отговор, но каквото и да изберем, трябва да бъдем уверени. „Дейли мейл“ все пак препоръчва ако сте избрали целувката, то тя да не е във френски стил – нека бъде по бузата. Прегръдка също е подходяща.

След срещата

Ако сте прекарали приятна вечер, напишете един смс, с който изказвате благодарността си. От получения отговор вие ще прецените дали вечерта е била приятна и за другия човек и дали има изгледи за втора среща.

Ако не получите отговор, то може би не ви е писано да сте заедно. В никакъв случай обаче не досаждайте на другия човек чрез съобщения или обаждания – това може да го отблъсне. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацо

    1 0 Отговор
    "Също така се уверете, че не ядете прекалено бързо или с пълна уста.".
    Дали преводача е пробвал някога да яде с празна уста?
  • 2 танашиба танахака

    1 0 Отговор
    няма ли секс на първа среща за кво да ходи човек :)