Last news in Fakti

18 Август, 2015 03:00 2 541 0

Кръщават британските бебета на герои от „Игра на тронове“

  • игра на тронове-
  • бебета-
  • имена-
  • великобритания-
  • game of thrones

Родителите във Великобритания си падат по имена като Халиси, Аря и Тирион

На път сте да дадете име на новороденото си дете, име което ще му остане за цял живот. Това име вашето дете ще каже на първия учебен ден, с него ще кандидатсва в университет и ще се яви на интервю за работа някой ден. Това име ще бъде записано в паспорта и личната му карта. Поглеждате в големите му невинни очи и си казвате: "Да, това определено е Тирион".

Това е само едно от имената, които са на мода във Великобритания през 2014 г. Сериалът "Игра на тронове" ( Game of Thrones) се оказва неизчерпаем източник на вдъхновение за британците, които са се сдобили с рожба през миналата година.

По последни данни на Националната статистическа служба на Обединеното кралство 17 нещастни деца са били наречени Тирион, а 18 са получили името Теон. Не се споменава обаче колко деца са били наречени Рийк.

За имената на момичета, царственото име на Денерис Таргариен, което е Халиси е много по-популярно, отколкото истинското й. Едва 9 бебета са били кръстени Денерис, а 53 ще носят гордо името Халиси. Името Бриен прави своя дебют през 2014 г. с четири бебета кръстени на Девата на Тарт.

Разбира се и други популярни филми не са били пропуснати като извор на вдъхновение за бебешки имена. Името Елза естествено вдигна популярността си, като на героинята от "Замръзналото кралство" са били кръстени 537 бебета - което все още е далеч по-малко от хилядите малки момиченца, тичащи наоколо в замразени рокли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА