Last news in Fakti

14 Февруари, 2016 00:00 3 861 1

Грижете се за сърцето си

  • сърце-
  • холестерол-
  • стрес

Правилното хранене и физическите натоварвания укрепват най-големия мускул

В днешно време на напрегнато ежедневие, стрес на работното място и приемът на вредни храни, всички тези фактори могат да навредят на състоянието на сърцето.

Предлагаме ви няколко начина, които могат да се окажат ефикасни в запазването на доброто състояние на най-големия мускул в човешкото тяло.

Добавете фибри към менюто си

Фибрите помагат за по-ниски нива на холестерола в кръвта. Консумирайте повече плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, хляб, бобови растения.

Риба –  2 пъти седмично

Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които намаляват мазнините, натрупването на плака в артериите, понижават риска внезапна смърт или инфаркт.

Редуцирайте вредните навици

Намалете алкохола и спрете цигарите. Консумацията на алкохол може да доведе до увеличаване броя на калориите и мазнините, да увеличи кръвното налягане. Различните химикали, използвани при производството на цигари, могат да увредят вашето сърце. Когато се откажете от пушенето, рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания започва да спада веднага и намалява драстично в рамките на първата година.

Физическо натоварване

Физическото натоварване укрепва мускулите, затова правете чести упражнения, но не се претоварвайте.

Не пропускайте профилактичните си прегледи

Важно е да следите здравословното си състояние чрез ежегодните профилактични прегледи при личния лекар. Пийте редовно витамини за укрепване на имунната система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7шчй

    0 0 Отговор
    "Правилното хранене и физическите натоварвания укрепват най-големия мускул" - Ъъъъъъ ко речий?