2 Март, 2016 07:23 3 016 1

Три храни, които ще ни направят щастливи

  • храни-
  • щастие

Няма нищо по-неприятно от депресивните състояния, в които все по-често хората изпадат поради стрес, превисоки амбиции или проблеми в личен план.

Здравословното хранене обаче кара човек се почувства по-добре не само физически, но и психически.

За да сте в добро настроение и изпълнени с енергия, се ориентирайте към следните храни, които доказано са не само полезни за спортуващите, но и подпомагат действието на хормона на щастието:

1. Банани

Бананите увеличават нивата на серотонин, който ще намали стреса и ще премахне безсънието.

2. Орехи

Орехите спомагат за по-доброто циркулиране на кръвта, следователно увеличават притока на кислород към мозъка. Така се подобрява състоянието на клетките, засилването на паметта и намаляване на тревожността.

3. Черен шоколад

Всеизвестни са ползитте от черния шоколад. Млечният шоколад съдържа мляко, което няма никакви ползи за здравето, и захар, която храни раковите клетки. Затова неговото консумиране не е препоръчително. За разлика от него, натуралния стимулира освобождаването на ендорфин в организма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камата

    1 0 Отговор
    Захарта храни целия организъм, всички въглехидрати - хляб, картофи, ориз и др се превръщат в глюкоза от организма, захарта е почти готова глюкоза, тя е вредна само когато човек е наситен, трябва да се консумира умерено и по-добре кафява захар която по-добре се асимилира от организма