Last news in Fakti

3 Март, 2016 18:37 1 780 0

Новият престолонаследник на Швеция се казва Оскар

  • швеция-
  • принц-
  • бебе-
  • престолонаследник

Принцеса Виктория роди момченцето в сряда в болница в Стокхолм

Шведското кралско семейство обяви, че новороденият син на принцеса Виктория и нейно второ дете, ще се казва Оскар Карл Олоф, съобщи АП.

Принцът, който ще бъде известен като херцог на Сконе, се роди в Университетска болница Каролинска в шведската столица в сряда вечерта.

Той е с ръст 52 сантиметра и тежи 3 килограма и 650 грама. Баща му, принц Даниел, който присъства на раждането каза, че нито той, нито принцеса Виктория са знаели пола на детето до самото раждане.

Принц Оскар е третия по ред наследник на престола след майка си и по-голямата си сестра принцеса Естел, родена през 2012 г.

През 1980 г. Швеция промени конституцията, за да даде възможност на най-възрастния наследник да наследи трона, независимо от пола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА