Last news in Fakti

23 Март, 2016 08:56 2 031 0

Над 30 деца са с хранително натравяне

  • правец-
  • отравяне-
  • деца

Пострадалите са настанени в лечебни заведения в София

Над 30 деца са с хранително натравяне - 1

Над 30 деца с хранително натравяне са приети в болници в София през нощта срещу сряда.

Около 0.50 часа в ОДМВР- София е получено съобщение от Спешна помощ - Правец за приета голяма група деца с гадене, повръщане и стомашно разстройство, постъпили в центъра след вечеря в столовата на професионална гимназия в града.

Незабавно на място са изпратени служители на ОДМВР- София и РУ- Правец.

Установено е, че пострадалите 29 деца на възраст 14 - 16 години са ученици от същото учебно заведение.

Транспортирани и настанени са за лечение и наблюдение в две столични болници. По случая е образувана преписка.

По непотвърдена информация децата са яли кренвирши и пилешки пържоли. Предстои да се установи коя точно храна е причинила натравянето.

15 деца от Правец са приети в Отделението по инфекциозни болести на УМБАЛ „Св. Анна“ София. Почти всички са на възраст от 14 до 16 години, а един е на 18 години. Диагнозата е хранително-токсично отравяне. Стабилизирани са, без опасност за живота, съобщиха от болницата.

Уведомени са районната прокуратура в Ботевград и Областната дирекция по безопасност на храните. Работата на контролните органи продължава.

Инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните (БАБХ) и Министерството на образованието и науката (МОН) и Регионалния инспекторат по образованието – София–регион веднага започнаха проверки. Районна прокуратура - Ботевград също се зае със случая.

От МОН съобщиха още, че във връзка с инцидента с хоспитализираните деца в Правец, със заповед на кмета на общината са обявени за неучебни дните от 24 март 2016 до 28 март 2016 г.

От всичките 346 деца в общежитието, всички, без 8 деца, са си заминали по домовете още днес. Останалите 8, които живеят по-далеч, ще отпътуват утре. Създадена е организация за техния престой, в т.ч и хранене в столовата на останалите училища в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА