Last news in Fakti

1 Април, 2016 14:42 1 674 0

Норовирус е причината за неразположението на децата от град Правец

  • правец-
  • вирус-
  • деца-
  • норовирус
Норовирус е причината за неразположението на децата от град Правец - 1

Чревна вирусна инфекция с причинител норовирус е причината за неразположението на децата от град Правец, а не хранително отравяне. Това установиха екипите на Областна дирекция по безопасност на храните, София област и Регионална здравна инспекция - София област след съвместно проведената проверка и получените лабораторните резултати. При нито едно от заболелите деца не е констатирано хранително отравяне, съобщават от БАБХ.

Припомняме, че 48 ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в град Правец и една служителка на кухненския блок бяха приети в две болнични заведения със съмнение за хранително отравяне. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА