19 Май, 2016 23:00 5 026 8

Идат Тъмни векове: До 2050 г. супер бактерия ще убива по един на всеки 3 секунди

  • супер бактерия-
  • антибиотици-
  • лекари
Идат Тъмни векове: До 2050 г. супер бактерия ще убива по един на всеки 3 секунди - 1

Ако учените и политиците не вземат мерки, то човечеството е изправено пред опасността да се върне в Тъмните векове. Супер бактерия, която е устойчива на антибиотици ще убива по един човек на всеки 3 секунда до 2050 г.

Изследване от 2014 г. показа, че близо 1 млн. души са умрели от инфекции, причинени от бактерии, които са устойчиви на антибиотици. Учените предупреждават, че ситуацията ще се влошава и се очаква всяка година до 2050 г. 10 милиона души да умират от супер бактерия, пресмята Би Би Си.

Учените призовават да се вложат допълнителни средства за нови антибиотици, така и за революционна промяна в начина на тяхната употреба.

Освен това хората трябва да бъдат информирани как да ги използват.

От друга страна икономическите загуби от новата супер бактерия могат да достигнат до $100 трлн. Това се дължи на прогнозата, че всяка медицинска процедура, дори и най-стандартната в момента операция или раждане, може да са смъртоносни. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТ КОЙ ЛИ....

    1 0 Отговор
    НА всички е ясно ЩЕ ИМА ПРОЧИСТВАНЕ РАЗРЕЖДАНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА.
  • 2 неразбирам

    0 0 Отговор
    точно така осетило се е още от когато се е налагало да работиш като луд, че да преживяваж, този които не става умира в глад и мизерия, естествения подбор
  • 3 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    СУПЕР АЛЧНИТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОНЦЕРНИ ИСКАТ ОЩЕ МАЛКО КИНТИ ЗА СЕБЕ СИ!НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО, НИТО СУПЕР БАКТЕРИИ ИМА, НИТО ЗИКИ, ЕБОЛИ, МЕБОЛИ...ИМА САМО НИСКА КУЛТУРА, ХИГИЕНА И МАЛОУМИЕТО НА ТРЕТИЯ СВЯТ, КОЙТО Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ...
  • 4 метусмортис

    0 0 Отговор
    Проста математика - за една година ще умрат 21 милиона, а не 10 милиона за 33 години. Иска ви се да ви купуваме ваксините, ама ...

    Коментиран от #5

  • 5 Математик

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "метусмортис":

    Научи се да смяташ или си купи калкулатор - 365дни х 24 ч. х 60 мин. х 60 сек. = 31 536 000 като делим на 3 - 10 512 000 души ще мрат на година. Статията си е коректна.
  • 6 Morgoth

    0 0 Отговор
    Земята е пренаселена, ако сами не се справим с този проблем природата ще ни натресе нейното решение.
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    Как ще знаеш каква е бактерията и кака действа при положение че още я няма ако Някои някъде Не я разработват вече
    АААААААААААААААААААААА
  • 8 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Шо всички злини от тази страна идват. Нали уж случайно я бяха открили преди няколко месеца в свинеферма някъде пак в този бардак сащ , а сега вече и история и написахте, че уж убивала от години. Въвеждате си я чисто по маркетинговите принципи като нов продукт. Но който и да я е създал проклет да е!