Last news in Fakti

29 Май, 2016 16:38 1 651 0

Днес е Световният ден без тютюнопушене

  • тютюнопушене-
  • световният ден-
  • цигари
Днес е Световният ден без тютюнопушене - 1

Днес е Световният ден без тютюнопушене. Стотици столичани се възползват от възможността да измерят безплатно основните си дихателни параметри - белодробен обем и насищане на кръвта с кислород. Инициативата е на Коалиция "За живот без тютюнев дим", предаде БНР.

В градинката пред Народния театър днес може да получите съвет как да откажете цигарите - виждате макет на белите дробове на дългогодишен пушач и можете да подкрепите подписка за забрана на рекламата и промоцията на тютюневи изделия. Абсолютно безплатно лекари и студенти по медицина измерват дишането ви.

С помощта на гражданите двуметров пакет на цигарена кутия се превърна в опаковката на бъдещето – без реклама и марка, само със зловещи предупреждения за вредата от пушенето.

Д-р Маша Гавраилова отбеляза: Тъй като в България се въведоха комбинираните здравни предупреждения скоро и още не са се появили такива кутии, ние първо трябва да минем през периода на цветните изображения с грозни картинки, накрая да стигнем до последната опаковка, която няма лога, няма цветове, има само цветното изображение, което показва вредите, надписа и много малко място оставено за мярката, която се изписва с еднакви букви на всички видове цигари, така че да бъдат максимално отблъскващи, непривлекателни, особено за младите хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА