Last news in Fakti

10 Юни, 2016 14:06 1 345 0

Никога не е имало идея за закриване на Фонда за лечение на деца

  • петър москов-
  • фонда-
  • лечение-
  • деца-
  • закриване

Няма забавяне на преписки за деца, които имат нужда от финансиране от Фонда за лечение, заяви Москов

Никога не е имало идея за закриване на Фонда за лечение на деца - 1

Няма забавяне на преписки за деца, които имат нужда от финансиране от Фонда за лечение. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на здравеопазването Петър Москов. По думите му обаче, все още не е изградена деловодната система. Той не посочи срокове за това.

„До изграждането на една деловодна система на директора на Фонда се докладва всяко постъпило искане и хода на разглеждане на преписката, звучи примитивно, но до изграждането на деловодната система, такъв е персонализираният за нужен контрол“, обясни той.

„Лечението на българско дете в чужбина, което държавата не може да му осигури в България е конституционно наше право. Няма причина Фондът да разглежда, дали може да субсидира такова едно конституционно наше право, което Касата да плати. На Фонда никога работата му не е била да дублира работа на каса, работа на държава. И тук механизмите по издаване на процедурите, по уеднаквяване на експертизите на тези институции вървят в момента, няма нито едно дете в момента, чиято преписка е забавена“, заяви още Москов.

Той подчерта, че никога не е имал и няма и да има идея да закрива Фонда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА