17 Юни, 2016 02:15 2 408 1

Гугъл отговори на "запитването" на любезната баба

  • великобритания-
  • гугъл-
  • баба-
  • любезна-
  • търсене-
  • интернет-
  • google

От международната компания отговорили на въпроса й лично

Забързаното ежедневие, забързаната комуникация и липсата на време са ни направили значително по-малко любезни в сравнение с нашите баби и дядовци. Но едно "моля" и "благодаря" могат да усмихнат не само деня на някого, те могат да усмихнат целия свят.... или почти.

Доказателство за това стана снимката, която британски младеж публикувана миналата седмица в Туитър. След като публикацията, на която се вижда, че баба му Мей Ашуърт използва думите "моля" и "благодаря" когато търси нещо в Гугъл, бе отразена от огромен брой медии, дойде време и интернет компанията да й отговори.

От централата на компанията простичко и с усмивка й отговорили: „Скъпа бабо, не са нужни благодарности. :) Искрено ваш, Гугъл“.

А от офисът на интернет гиганта във Великобритания й написали: „Скъпа бабо на Бен. Надяваме се, че си добре. В свят на милиарди търсения, твоето ни накара да се усмихнем. А, и в отговор на любезното ти питане - това е 1998. Благодарим.“Преди седмица внукът на жената Бен, който забелязал скорошно търсене на 86-годишната си баба, публикува снимка с текст: "О, Боже! Отворих лаптопа си баба и когато тя търси нещо в гугъл тя пише "моля" и "благодаря". Не мога ..."

"Моля, преведете ми тези римски цифри MCMXVII, благодаря ви.", написала в полето за търсене старицата.

Когато Бен я попитал защо си прави труда да пише "моля" и"благодаря", тя му отвърнала: "Мислех, че това е правило".

В сряда бен публикува и своя снимка с вече известната си баба:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2399

    1 0 Отговор
    Е няма я вече културата на старите хора, което е жалко.