6 Юли, 2016 01:15 4 970 3

Гери-Никол: Възприемам се като дете, а не като жена

  • гери-никол-
  • възприемам-
  • дете-
  • жена

Искам феновете ми да видят вътрешното ми аз, сподели певицата пред Константина Живова в „Днес“ по Bulgaria ON AIR

Гери-Никол: Възприемам се като дете, а не като жена - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гери-Никол даде специално интервю на Константина Живова за предаването „Днес“ по Bulgaria ON AIR. Скандалната певица сподели подробности за новото си видео I’m the Queen, коя е правилната формула, за да се превърнеш в звезда в България, като каква иска да я запомнят нейните фенове и какво й предстои в професионален план.

-Поздравления за последното видео “Аз съм кралицата.“, с което направи истински фурор. Такава ли си ти? Така ли се определяш?

-Честно казано, с последното си видео поставих поредния рекорд за себе си. Горда съм, че за първите 24 часа имах над 400 хил. гледания, което е прецедент за българската музика. Отново неочаквано. Изключително много се притеснявах този проект да излезе, защото съм го правила сама.

-Какво означава сама?

-Главната идея се роди от самата мен. Чух бийта и веднага записах песента. Това, което вие чувате, е първосигналната ми идея и всичко това, което усетих като емоция и вложих в песента. Естествено, има корекции по текста, защото в началото беше малко безсмислен, но ключовите думи и фрази си останаха тези, които записах в началото.

-Разкажи ми за видеото, което е на световно ниво. И това не е комплимент, а смятам, че всички хора, които те харесват и слушат твоята музика, смятат така. Кой се погрижи за визията ти? Защо те определят като Бионсе, Риана, Ники Минаж, което според мен е огромен комплимент.

-Огромен комплимент е да свързват името ми с най-големите световни звезди. За визията отговарят майка ми и Добри. С тях се сработваме. Майка ми е и най-добрата ми приятелка. Режисьор е Ники Нанков и супер много му благодаря за това, което направихме. Всички хора ми казват, че когато видят клипа, си представят, че не е сниман в България. А реално е сниман в замъка в Равадиново, просто ние го преобразихме. Това беше идеята на песента I'm the queen - да покажа един средновековен замък в съвсем различна светлина, по-младежка. Главната тема е: „Нека живее кралицата, кралят е мъртъв“.

-Интересна концепция имаш.

-Интересна е доста. Тя е на режисьора. На когото отново много благодаря за невероятните му креативни идеи за този продукт, който смятам, че се харесва.

-Спомена майка си. Тя е най-добрата ти приятелка и всъщност е най-близкият ти човек. Когато си била по-малка, твоите родители как реагираха, когато им каза, че искаш да стъпиш на голямата сцена.

-Подкрепиха ме, за което съм им много благодарна. В началото баща ми се замисли за миг, попита ме дали съм сигурна, че точно с това искам да се занимавам. Аз бях категорична. Подкрепата от близките хора е най-важното нещо, за да бъдеш себе си и максимално да можеш да се раздаваш.

-Стана много популярна след участието си в един риалити формат. Промени ли те това с нещо, защото за съжаление славата не само дава, но и отнема. До каква степен се разкриваш пред феновете?

-Това е много хубав въпрос, благодаря ти. Опитвам се да се разкривам максимално пред феновете си, защото искам, макар и за краткото време, в което мога да комуникирам с тях, особено на живо, да разкрия душата си, за да усетят какъв човек съм. В клиповете те виждат Гери-Никол в роля.

-Изглеждаш фатална, дива, различна.

-Точно така. И много искам да се докоснат до вътрешната ми част, защото съм едно много добро дете. Така се наричам – дете, не мога да се възприема все още като жена.

-Не се чувстваш пораснала като жена, ами напротив- запазила си детското.

-Относно въпроса ти кое се е променило – точно това. За тази една година бързо пораснах и се радвам за това - успявах толкова бързо да се запозная с бизнеса, да опозная кое е правилно и кое не, така съм в час с нещата.

-За съжаление има деца, които искат да пеят, но може би не избират точния стил музика, в който да се изявят, не работят с правилните хора, не са достатъчно креативни. Коя е правилната формула, за да си истинска звезда?

-Правилната формула е да имаш лични качества, които да те открояват от тълпата, за да бъдеш забелязан и да оставиш отпечатък. Да знаеш, че това си именно ти. За мен е много важен тембърът – да е по-интересен, контрастен, и само като чуеш първата фраза, да разпознаеш изпълнителя.

-Да знаеш, че това е Гери-Никол и никой друг.

-Не само за мен. За всички хора, които се занимават с музика и искат тепърва да пробият, е много важно да имат различен тембър, да имат качества, които да ги открояват от тълпата и много късмет.

-На кого си подражавала в годините, когато си се учила да пееш?

-На Риана. Тя ми е любимата изпълнителка. Много я харесвам от малка, даже съм й подражавала за прически. Имах доста по-дълга коса и я подстригах къса – бях с момчешка прическа. Поддръжката не беше много приятна – косата ми стърчеше и ходех постоянно с фиби. Но не съжалявам, защото е хубаво да си луда личност, да правиш непринудени неща и да се забавляваш. Според мен трябва да правиш това, което ти идва отвътре, и въобще да не се замисляш, защото нищо не е случайно.

-А има ли нещо, което съжаляваш, че не си направила до този момент? Ти си на една крехка възраст. Тепърва ти предстои  да се развиваш още в кариерата, но има ли нещо, което смяташ, че си могла да реализираш по-рано?

-Не, смятам, че това е перфектната възраст за стартиране на кариера, защото не съм прекалено млада, за да не осъзнавам някои неща.

- Как те възприемат сега твоите съученици? Успя ли да запазиш приятелствата си?

-Кръгът ми от хора винаги е бил много ограничен. Запазила съм си приятелите от детството и съм много благодарна, че до ден-днешен си общувам с тях и се разбираме прекрасно. Истинските приятели са тези, които те познават още преди да станеш популярен и продължават да се отнасят към теб по същия начин, без задни мисли и преструвки.

-Учителите как те възприемат, какво ти казват? Сега си на 18 години... Мислила ли си какво искаш да учиш след това?

-Със сигурност музика. Не съм навлизала в по-дълбоки мисли, но смятам, че каквото и да избера, ще бъде правилното нещо. Иначе, съучениците, директорът, учителите много ме подкрепят и много ме надъхват да продължавам да правя това, което обичам.

-Би ли направила дует с жена и с коя? Кои са твоите български идоли?

-Естествено. Много е хубаво да се правят колаборации - с мъж или с жена, зависи от идеята. Не съм се замисляла на този етап с кого бих пяла, но знам, че времето ще го покаже.

-Първото ти видео беше създадено в дует с Криско. Как се работи с него?

-Много добре се работи.

-Той ли те потърси или ти него?

-Ние се запознахме в риалити формата, в който участвах тогава. Разменихме си контактите. Говорихме си за различни неща, изобщо не ставаше дума за музика. Впоследствие се стигна точно до въпросното парче. Получи се „Ела и си вземи“, което съм сигурна, че ще остави много траен отпечатък в българската музика.

-Какво искаш да оставиш на твоите фенове в годините? Защото често си говоря с артисти за това дали в момента се прави вечна музика, такава, която се създаваше навремето от Лили Иванова, Васил Найденов. Какво ще остави Гери - Никол да речем след 10 години?

-Искам да оставя отпечатък с различен цвят. Цвят, който не съществува в нито една гама - моят цвят, който ще напомня за мен. Да ме познават и да се различавам от всекиго.

-Определено сега успяваш. Мисля, че и след 10 години ще е така. Очертаваш се като една от иконите в българската музика, създаваш мода в България, която се следва от тийнейджърите.Какви са тенденциите на Гери-Никол за лятото? Какво ти харесва, какви цветове, какви дрехи предпочиташ?

-Много харесвам силни цветове, електрикови, нещо, което се набива на очи – неоново, оранжево, синьо, зелено. Препоръчвам ги на младите хора, защото какво по-хубаво от някой ярък цвят за лятото. Харесвам също шарени коси.

-Няма ли да те видим скоро с нова визия?

-Може и да ме видите. Сега издавам неща малко от кухнята. Обичам странни прически. Като цяло си падам по екстравагантните неща, не обичам много бейсик дрехите. Макар че, за някои ситуации бих облякла нещо по-обикновено. Предпочитам да е по-разчупено.

-Обичаш да си атрактивна и да се забелязваш. Но каква е Гери-Никол зад светлините на прожекторите? Такава, каквато те познават близките ти, майка ти, приятелите ти?

-Забавна - това е първото нещо, за което се сещам. Постоянно говоря смешки.

-Така ли, кажи ни някоя смешка.

-Трябва да излезеш с мен и ще ти покажа. Забавна съм много, постоянно се смея, има определено смях със сълзи винаги около мене. Обичам да пътувам.

-Ще ходиш ли някъде това лято или ще има много участия?

-Със сигурност ще има много участия. Ще оставя пътуването в тайна, защото искам да ви изненадам.

-Страхотно, значи ще виждаме снимки от почивка през лятото.

-Точно така, споделени специално за вас.

-Каза, че има усмивки, но има и сълзи. Кога ти става тъжно? Кое може да те обиди или нарани? Приятелите ли са тези, които най-много нараняват?

-Честно казано, нещото, което най-много може да ме нарани, е проблем в отношенията ми с близките хора, защото те са най-важни за мен. Хейтът спрямо мен по никакъв начин не може да ме засегне вече, защото съм се утвърдила като характер... те даже са ми помогнали да бъда по-силна. Благодаря за което, но те не могат да ме огорчат.

-Какво те усмихва всеки ден?

-От всяко едно нещо мога да създам майтап, да бъде забавно за всички и да се усмихваме. Това е най-хубавото нещо – да си жизнерадостен човек и просто да си щастлив, да се радваш на хората, които са до теб.

-Започваш ли да мислиш за следващото парче и ти ли си човекът, който амбицира всички да правите нови неща, или твоят екип ти помага?

-Съвкупност е. Ние всички обсъждаме идеите и те се раждат. Иначе има още неща, които вече съм подготвила. Постоянно правя музика. Изпитвам вдъхновение от много неща около мен. Тогава просто си слагам слушалките и записвам. Точно така се появи и I'm the queen. Смятам, че когато си истински вдъхновен, може да направиш нещо, което да омагьоса света.

-А мислиш ли, че трябва да се издават албуми в България?

-И да направиш албум в България, няма да бъдеш забелязан. Не е нещо, което би оставило такъв отпечатък, както е в чужбина. Но да, защо не, искам да направя албум и хората да слушат песните ми една след друга.

-Имаш ли амбиция да излезеш извън България? Да достигнеш световно ниво и Риана да разбере за нашата Гери - Никол.

-Това ми е мечтата - да се запозная с нея. Дори да направя парче. Аз съм на мнение, че когато един човек е истински добър, му се случват готини неща в живота. Просто трябва да знаеш кой си и да не залиташ.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дееба и възприятията

    4 10 Отговор
    Кат са възприимаш кат дете, оти мязаш на +30 годишна шаврантия, ма?

    Коментиран от #2

  • 2 пени

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "дееба и възприятията":

    Стига и ти, де, добре изглежда детето! Ти какво искаш да видиш - бебе в пелени или мацка певица? Нищо и няма! Като махне грима и токчетата, наистина прилича на чааве. Хубаво пее, има дрезгав секси уомън глас, изразите и са точни, не размазани, като на някое пиянде, готина е, танцува готино, абе няма причина да не я харесваш? Освен, ако си очаквал да излезе на дансинга някое пеленаче с памперси? тая си е пасналав шоу-бизнеса - намерила си е мястото. В клипа с Криско пее страхотно, нищо че е еднообразен малко текста, но тя е намерила себе си. Като не я харесваш иди в родилното и се нагледай на бебета бе!
  • 3 пор сикишар

    4 11 Отговор
    "Готина е и танцува готино" - щото не си ме видяла мен . "има секси дрезгав уоман глас" уот да ф.к дид ю миин бе колежке . Иначе си права че с пелени щеше да е по ефектна .