1 Август, 2016 23:30 1 137 0

Изгряваща звезда с "Мераци" на "Пирин фолк"

  • изгряваща-
  • звезда-
  • "мераци"-
  • пирин фолк

26-годишният Миролав Тросков пребори конкуренцията на 40 изпълнители и неговата авторска песен “Мерак” беше избрана на първо място за участие в престижния Международен фестивал “Пирин фолк” Сандански 2016 г. Фестивалът ще се проведе на 27 и 28 август и ще се излъчва на живо от: БНТ 1, БНТ World, Фен Фолк и Фен Тв. Меръкът на изпълнителя обаче не се крие само в заглавието на песента, а и в желанието му да грабне първото място в тазгодишното издание на фестивала, защото, както самият той признава “вече се чувствам уверен, работя денонощно да развия таланта си и съм осъзнал, че музиката е моята мисия”. 

Само за година популярността му прехвърли границите на родния град и все по-често можете да го гледате като гост-изпълнител в големите столични клубове, където изпълнява авторски песни и кавъри, и предизвиква небивал купон. Репертоарът му е богат, а гласът – завладяващ и специфичен, с което грабва публиката още при дебютните му изпълнения. Тросков е роден в музикално семейство, наследил е дарбата от баща си и дядо си. 

Професионалното му музикално развитие започва през 2010 г. в Благоевград, където се сдобива със званието “славеят” и става любимец на публиката. Две години по-късно вече е носител на специалната награда „Най-добър млад изпълнител“ от международен фолклорен фестивал „Неврокоп свири, пее и танцува“. Там печели и приза „Съхранение на българската култура и фолклор“. Носител е на специалната награда „Перспективен млад изпълнител“ от международен фестивал на БНТ. Участник в празничен концерт на БНР–Радио Благоевград и БНТ – с представяне на музикален албум „Младите таланти на БНТ”. 

Мирослав Тросков се явява за първи път на фестивала „Пирин фолк“ миналата година и печели три награди - „Откритие на Фестивала” , „Награда на слушателите на БНР” и „Млад и перспективен изпълнител”. 

От 2015 г. талантливият изпълнител е включен в музикалния каталог на импресарска агенция „Българе”, редом до имена като Васил Найденов, Орлин Горанов, Дует Ритон, Силвия Кацарова, Поли Генова, Сигнал, БТР, актьорите Краси Радков, Виктор Калев, Гоерги Мамалев и др. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА