13 144 6

Наблюдава се намалена сексуална активност у младите

Теодор Николов

Резултатите, публикувани в списание Archives of Sexual Behavior показват, че американски изследователи правят заключението, че младите хора, родени през 1990-те по-често нямат интерес към секса, отколкото тези от предишното поколение.

Сътрудници на Университета на Сан Диего, Атлантическия университет на Флорида и Университета Уайденер са анализирали данни от национално представително изследване на възрастни американци General Social Survey, в което са участвали почти 27 хиляди души.

Установено е, че 15% от хората, родени през 1990-те (поколение Y) на възраст от 20 до 24 години не са имали сексуален партньор от 18-годишна възраст. Това е 2.5 пъти повече от тези, родени през 1960-70-те години (поколение X) в същата възраст. Статистически анализ с помощта на обобщено йерархично линейно моделиране (анализ възраст-период-кохорта) потвърди сексуалната пасивност на поколение Y в сравнение с поколение X. 

Тези данни за сексуалната активност са в абсолютен контраст с разпространеното мнение, че сред поколението на 90-те е популярен безразборния секс, пишат изследователите.

Нивото на въздържание от секс у съвременната младеж е близко до това, наблюдавано при родените в началото на ХХ век. Наблюдаваният модел е по-изразен сред жените. Сред афроамерканците и завършилите колеж асексуалните няма въобще.

Намалената сексуална активност се наблюдава и сред съвременните американски тийнейджъри. Според Центровете за изследване на рисковото поведение на младежта и контрол на заболяванията, процентът на американските студенти, които някога са правили секс е намалял от 51% през 1991 г. до 41% през 2015.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ич ма няма
  Отговор
  1 13:11  07.08.16
  Аз имам огромен интерес към секса, но мацките сега нямат интерес към секса, а към парите. за мое учудване, всичко драпа към парите? Абе маскирай се като коминочистач, брадясал рошав мръсен влез ив кочина нап расе ако щеш, ако на снимката се селфиш с една пачка по 50 лъва и пишеш - Искаш ли да си поиграем на гоненица, бейби? Обичам КифЛиТе! веднага ще ти чатнат поне 50 броя мераклийки. кат кажеш - търся голямтъ любов веднага ще ти звънне женското ЦРУ за да ти провери сметките...
 • гост
  Отговор
  2 17:43  07.08.16
  Сега повечето младежи се интересуват от социални мрежи, игри и молове, а не в общуване лице в лице. През скайп секс не се прави, през фейсбук също. Навремето като нямаше такива неща и младежите излизаха по пейките обикаляха из квартала пеша, пък от пейка на пейка и някоя се съгласи да я опънат. Сега ако нямаш мотор, кола или пари никоя не ще да излиза, няма с какво да се покаже. Материалистките са много повече и формулата за големия батко с бмв-то или мотора е масова, макар и баткото и две думи да не може да върже.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 19:34  07.08.16
  НАБОРИТЕ СМЕ СИ ОК
 • Чочко
  Отговор
  4 22:21  07.08.16
  смрканье
 • шутколизач
  Отговор
  5 11:33  08.08.16
  Аз ч.кам като за световно въпреки 40ка ми, на жена ми ѝ изпивам соса а и яко ѝ изневерявам, така че нямам проблеми......американците са дрогерии а младите лигльовци.
 • 656
  Отговор
  6 11:42  08.08.16
  Заразата е лошо нещо (зомбита), забита човка в телефона по 16 часа и простотии във фейсбук, изкривени мозъци в Не реален свят... нищо чудно да започнат да се праскат и виртуално.

Напиши коментар:


Публикувай