11 Август, 2016 01:45 4 872 4

Живеем в митове,а се срамуваме, че има Авгиеви обори...

  • тус-
  • рап-
  • гърция-
  • tus
Живеем в митове,а се срамуваме, че има Авгиеви обори... - 1

Последният клип на гръцкия рап изпълнител Тус „Българките“ разбуни духовете в Гърция и България. Причината са вулгарните текстове за българки, румънки и рускини, които предпочитат да продават своята плът.

На Балканите обичаме да живее в митове... Продължаваме да живеем в митове.

Затова не е случайно, че Христос Тусис, както е истинското име на Тус, се е спрял на този феномен.

Само преди дни 29-годишна българка беше хваната на летището в Атина с контрабанден кокаин. Селата около Стара Загора и Сливен са основен инкубатор за гръцката мафия с бебета.

И накрая...

Австралийската неправителствена организация Walk Free Foundation посочи в класацията си за Световния индекс на робството за 2016 г., че България е на 32-ро място в света (от 167 държави) и на 5-о в Европа по процент (0,404%) от населението, живеещо в условия на съвременно робство.

Трябва сами ние да погледнем, че проституцията е древна като човешката цивилизация, но не трябва жените да бъдат робини. Свалянето на клип няма да реши проблема. Решението трябва да бъде взето от обществото. В последните кадри Тус носи кашони и пита "Донесъл съм рускини, къде да ги сложа?".

Но, на Балканите обичаме да живее в митове... Продължаваме да живеем в митове. А се срамуваме, че това става в Авгиевите обори...  

Живеем в митове,а се срамуваме, че има Авгиеви обори...

P.s. Пък и какво да очакваме от родината на рапа – Гърция. Освен взаимстване от някои по-добри образци...

Живеем в митове,а се срамуваме, че има Авгиеви обори...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емет

    0 0 Отговор
    Ами той проблема е лесно решим, но няма хора за това? Ето да вземем на визия Бълхария, пердън - не зная ащо го наричат "република", след като никой не пита нас публиката? аз ако бях властта щях да реша проблема а 1 месец. Не повече. като се хване каналджия или скланящ към проституция и трафик с бежанци, момичета, деца, директно до стената и по 2 патрона в мутрата! ако изскимтят соросоидчетата от Отворено общество Български Хелзингски комитет, че такива бандюги имали човешки права, иправям и тях до стената за съучастие и по тях по 2 патрона. това би стимулирало много търговци нап лът ще скимтят от "радост" да въртят далаверата. Ако пък се хване ченге че покрива и взема пачки от такива, масаж с фадрома и порция джакузи вързано с бетонови блокчбета ... Това би вдъхновило всяко корумпирано помиярче на пост. Е, ако това не решип роблема, не виждам кое друго ще го реши? А за законодатели толериращи такива гадинки бих наложил по-специална процедура - публично изнасилване и лабут. това би ги настроило истински "демократично" към отрепките - като видят после трафикант сами ще му късат топките. Е, това ще оправи нещата, друго няма кое! до обобщим, ако не съм ясен до тук?! тоест?: Рпастрел а всяко лице, склоняващо,съучавствуващо подобни насилственни или организационни дейности по склоняване към проституция, трафик на хора и органи и никакъв компромис с това! по-прост и ясен закон има ли? Не! тогава ония бандити в парламента що не исскат да го приемат? Заради конвенцията по правата на човека ли? Ами че трафикантите хора ли са? това е добитък, отвличащ, биещ, заробващ момичета да им проституиират за да печелят от техният робски труд. това хора ли са, които го правят? НЕ! тогава раззстрел и на депитутати и на ченгетата които се застъпят за такива! Ала кой да го оправи? Права на човека а такова животно тормозещо жени ли? Правото му е само едно - да умре по най-бързия начин, щото нарушава човешките права на жената! Ясен ли съм вече? ПТо-добър закон от този няма.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Ами истина си е - много жени се „продават”, но не обичат да им го казват в очите. И въобще, обществото не обича да му казват истината в очите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бате жоро

    1 0 Отговор
    песента е готина и мелодична, клипа сполучлив. ако го срещна обаче, ще му навра цялата бухалка от клипа в задното отверстие и вече ще пее не за българки, а за българи, с още по- тънък глас.