Last news in Fakti

10 Август, 2016 15:47 1 167 0

Лечение за 16 пациенти с хепатит С

  • хепатит с-
  • нзок-
  • болни-
  • лечение

След протеста започнаха да ни се обаждат пациенти

Лечение за 16 пациенти с хепатит С - 1

Най-малко 16 пациенти с хепатит C са получили одобрение за скъпоструващо лечение в рамките на вчерашния ден, след провелия се протест пред централата на НЗОК. Това съобщи за БНР председателят на Сдружение "ХепАктив" Силвана Лесидренска. Във вторник пациентите протестираха, че животоспасяващото им лечение закъснява над законния двумесечен срок, а четирима от болните са починали, докато са чакали решението на Здравната каса.

Днес ще бъде внесена жалба с имената на други над 10 пациенти, които чакат одобрение на молбата си за лечение от месец май, допълни Лесидренска:

След протеста започнаха да ни се обаждат пациенти, които казаха, че са получили доста изненадващи обаждания от Касата, които спешно са ги извикали, за да си получат одобрените вече протоколи. Факт е обаче, че един от протоколите е бил одобрен още на 22-ри юли и 17 дни Касата не е счела за нужно да се обади на пациентката да я уведоми. Но ние така или иначе в момента подготвяме един списък със закъснели протоколи и днес ще го входираме в Касата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА