846 0

Безплатен концерт на „Карандила“ в София

Царете на Балканите, сливенските легенди, които свързаха циганските сватбени ритми с  музика от целия свят - оркестър „Карандила“  ще направят безплатен концерт на 18 август от 18.00 часа в Маймунарника!

Повече от 20 години съставът развива и разпространява уникалния си стил, смесващ традиционната „сватбарска“ музика с разнообразни етно, уърлд и джаз елементи. Творчеството на „Карандила“ цели да преосмисли ромската музикална традиция в съвременен контекст и да запознае идващите поколения с нея. Инструментите, на които свирят са както традиционните кларинет, тромпет, туба, саксофон и барабани, така и по-необичайните за духов оркестър бас-китара и акордеон. В последните години музикантите включиха в състава си и колоритната певица Анита Кристи.

Възходът на „Карандила” започва през 1999 година, с работата по проекта „Циганско лято“ на режисьора Милан Огнянов и триумфа на берлинския фестивал Jazz Across the Border в колаборация с Иво Папазов. По-късно музикантите участват в съвместни проекти с Милчо Левиев и Горан Брегович, както и в множество престижни фестивали в Запада Европа и на Балканите.

Концерта на „Карандила“ в клуб Маймунарника ще подгрее Unkle Billy с енергичен DJ сет.

Събитието, което ще разкипи кръвта и ще разтанцува Борисовата градина е с вход свободен!

София / България


Напиши коментар:


Публикувай