Last news in Fakti

14 Август, 2016 06:30 13 773 11

Поморийската кал цери от лумбаго до безплодие

Поморийската кал цери от лумбаго до безплодие - 1

Поморийското солено езеро, прочуто в цял свят с лечебната кал, е безценното съкровище на морския град и неговия капитал, пише "Стандарт". Уникалният лиман привлича като магнит милиони туристи. Много от тях пристигат в Поморие заради красивите и чисти плажове, но още повече са тези, които идват, за да търсят лек за всякакви болежки. От незапомнени времена калта от соленото езеро се е смятала за вълшебна. Древните вярвали, че лиманът е омагьосан така, че да лекува рани и недъзи. Траките го наричали Езерото на трите нимфи. В наши дни, тайните на калта отдавна са разкрити, но само за да потвърдят чудодейните й свойства. Учените са категорични, че лечебната й сила е по-голяма от добиваната в Мъртво море. В нея се съдържа цялата Менделеева таблица. При апликиране върху тялото, организмът реагира светкавично и сам изтегля онези минерали и микроелементи, които са дефицитни и от които се нуждае. Слоят тинеста почва на дъното на лимана лекува всичко - от лумбаго до безплодие.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шофьорът

    1 1 Отговор
    А от хронично безпаричие има ли лечение?Ако има ефект цяла седмица няма да излезна от калта.И без това съм си на дъното...

    Коментиран от #2, #5, #10

  • 2 Архимед

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    Безпаричието е божа работа, Господа ти дава толкова колкото да не си погубиш
  • 3 555

    1 0 Отговор
    А други си заграбват толкова колкото да ни погубят....но и тяхното наближава.
  • 4 ЛЕЧИТЕЛ

    2 1 Отговор
    За хроничното безпаричие лека е само един - започни работа!
  • 5 ЛЕЧИТЕЛ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    За хроничното безпаричие лека е само един - започни работа!
  • 6 мента

    0 2 Отговор
    Поморийската кал лекува безплодие ама друг път - безплодието го лекуват гларусите на плажа, съседите и влизане в подлез без осветление вечер...
  • 7 ААА

    0 0 Отговор
    През соц. време откриват новият корпус на калните бани и идва важен гост ,самият бай Тошо.Всички изпънати в залата за гости,четат предварително написани и заучени речи,бай Тошо седи слуша ,наблюдава.В един момент бай Тошо става и изразява желание някой,от най-старите кадри да стане и сподели впечатления.Всички се споглеждат ,това не е по план.Погледнали кой е най-старият ,и започнали да го бутат почти насила към трибуната.Без да обръщат внимание на съпротивата му ,и думите-Защо аз бе,Защо аз.Та застанал човека пред трибуната ,колектива,бай Тошо и рекъл-Другарки и другари ,да ви рекЪ ,ОТ КАЛ ДЕЦА НЕ СТАВАТ,ИСКА МАХАЛО. Всички от персонала гледат като натровени,началници ,се държат за главите ,смятайки се вече за уволнени.Само бай Тошо се държи за корема и се смее с глас ,до сълзи.Станал прегърнал човека ,и рекъл,че отдавна не се е смял така.И историята приключила с хепиенд.Та госпожи и господа,макар и калта да помага,и то много ,си трябва МАХАЛО.
  • 8 шофьорът

    1 0 Отговор
    До коментар 2 и 5 просто исках да разведря обстановката но явно не се е получило.Приятна вечер на всички!
  • 9 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    не лъжете хората
  • 10 Лудия

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "шофьорът":

    Лозето не иска молитва, а мотика.
    Почни да работиш.
    Покажи, че се справяш и не те мързи.
    Кажи пак, че си беден
  • 11 хикса

    0 0 Отговор
    А поморийската ракия, всичко останало