16 Август, 2016 04:59 1 936 0

Боровинките: Отличен съюзник срещу редица болести

  • боровинки-
  • здраве-
  • рецепта

Боровинките са не само вкусни, но и много полезни. В България има 4 вида боровинки, а именно черна, синя, червена и кавказка.

Доказано е че те помагат за здравето на очите, пикочния мехур, при проблеми със сърцето, и не на последно място помагат за поддържане на здрава памет. Боровинките спомагат и за отслабването. Те са част от менюто на много диети, съобщава готвач.бг.

Боровинките съдържат витамини, с чиято помощ се предотвратява загубата на зрението. Цветът на боровинките се дължи на антоцианини, които предотвратяват натрупването на плака и подобряват здравето на сърдечно-съдовата система.

Червените боровинки са богати на вещества, които спомагат борбата с инфекции на пикочните пътища. В такива случаи се препоръчва консумацията на боровинки и пиене на чай от същите.

Съединенията, от които са изградени боровинките, пречат на бактериите да полепват към стената на пикочния мехур. Колкото и странно да звучи - боровинките са храна и за мозъка според учените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА