3 196 1

Димитър Цонев премина безкръвна мозъчна операция

Калина Петрова

Димитър Цонев е преминал мозъчносъдова интервенция в понеделник следобед, съобщи "24 часа". От ВМА заявиаха, за Факти.бг, че състоянието му остава тежко и както вчера съобщиха Цонев ще претърпи интервенции, но за всяка една няма да уведомяват. На този етап не може да се даде прогноза, прави се всичко необходимо като диагностика и терапия.

Според "24 часа", операцията е извършена от екип начело с рентгенолога д-р Мирослав Лилов във Военномедицинската академия.

56-годишният тв водещ е в реанимацията на ВМА от неделя вечерта, след като се почувствал много зле на път от Варна за София. Във ВМА бе установено, че той е получил тежък хеморагичен инсулт вследствие на спукани аневризми в мозъчни артерии.

Целта на проведената ендоваскуларна процедура е да се затворят аневризмите, за да се овладее кръвоизливът. Това става чрез специални вътресъдови устройства, които се поставят в аневризмите под ангиографски контрол. ВМА е един от водещите центрове в този тип терапия у нас със солиден опит, натрупан от 2008 г. насам.

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Джими
    Отговор
    1 07:25  18.08.16
    Да но да се пребори човека, прекалено е млад за да поеме по другия път.

Напиши коментар:


Публикувай