16 Август, 2016 16:36 3 607 1

Димитър Цонев премина безкръвна мозъчна операция

  • димитър цонев-
  • премина-
  • безкръвна-
  • операция

Димитър Цонев е преминал мозъчносъдова интервенция в понеделник следобед, съобщи "24 часа". От ВМА заявиаха, за Факти.бг, че състоянието му остава тежко и както вчера съобщиха Цонев ще претърпи интервенции, но за всяка една няма да уведомяват. На този етап не може да се даде прогноза, прави се всичко необходимо като диагностика и терапия.

Според "24 часа", операцията е извършена от екип начело с рентгенолога д-р Мирослав Лилов във Военномедицинската академия.

56-годишният тв водещ е в реанимацията на ВМА от неделя вечерта, след като се почувствал много зле на път от Варна за София. Във ВМА бе установено, че той е получил тежък хеморагичен инсулт вследствие на спукани аневризми в мозъчни артерии.

Целта на проведената ендоваскуларна процедура е да се затворят аневризмите, за да се овладее кръвоизливът. Това става чрез специални вътресъдови устройства, които се поставят в аневризмите под ангиографски контрол. ВМА е един от водещите центрове в този тип терапия у нас със солиден опит, натрупан от 2008 г. насам.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    0 0 Отговор
    Да но да се пребори човека, прекалено е млад за да поеме по другия път.