959 1

Случай на агресия в Бърза помощ в Шумен

Случай на агресия в Бърза помощ в Шумен
Стефанаки Йоанис

Две медицински сестри пострадаха, след като мъж е изпочупил стъкла в Спешното отделение в Шумен. Инцидентът станал миналата нощ, а извършителят отрича да е проявявал агресия, съобщава Нова телевизия.

Около 8 вечерта Динчер Исмаил дошъл в шуменската болница с 6-годишния си син. Според работещите в Спешното отделение мъжът бил агресивен.

„При стандартното изискване да даде паспортни данни, защото те са задължителни, за да се влезе в системата на болницата, се е държал агресивно. Ударил е една от сестрите, счупил е стъклото на шублера, при което парче от стъкло е наранило окото на дежурната сестра”, каза д-р Петко Загорчев, завеждащ Спешното.

„Той не можеше да стои на крака, беше в ръцете ми. През това време сестрата тръгна да затваря и каза „изчакай, не можем нищо да направим, изчакайте”, обясни бащата Динчер Исмаил.

Детето е с аутизъм и не можело да каже достатъчно ясно какво му има. Динчер казва, че е бил уплашен, защото при предишна такава ситуация детето му получило гърч. Но отрича да е бил агресивен.

Двете сестри, пострадали при скандала, отказаха да разкажат пред камерата ни какво точно се е случило. Но завеждащия на Спешното отделение обясни, че вечерта е била натоварена.

След скандала семейството на Динчер заминало да търси помощ в болницата във Варна.

България

Още по темата

 • Петър Москов спечели дела срещу ДПС

  Петър Москов спечели дела срещу ДПС

  Конкретният повод беше, че на определени места в татковината ни екипите на спешна помощ ги викаха на дневна база, ей така да си ги побият ...
  28.09.2017
  966
  3

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЧУКЧА
  Отговор
  1 15:33  19.08.16
  Стандартна ситуация за всички отделение. Жена ми е мед. сестра. Ако не всеки ден, то през ден се получават такива ситуации. От роми, но забележете и от...българи. Държат се арогантно и заплащат. Накрая стойността на услугата излиза през техните заплати, щото докторите са дефицит и трябва да им дадем поне 2500, че да не избягат в Германия. Нищо, че са безхаберни и ще убият човек, понякога добре, че е сестрата. Много е важна сигурността в болницата. Разберете, никой не влиза с крясъци и претенции в ресторанта - в болниците е същото. Извършват услуги и тя има стойност. Защо в бг болниците няма паник бутони по отделенията? Трябва да има стратегия за реакция на полицията в такива ситуации- партулка на място, ако има материални щети- арест, ако е без лична карта - акт и арест. Такъв е закона и заради погазването му страдат другите пациента, а в отделението понякога има хора с тежки проблеми. Как ще реагира персонала в критичен за някои от пациентите момент, ако в отделението в същия тоя момент се случи развилнял се авантаджия? Ще оставим човека да умре ли?

Напиши коментар:


Публикувай