Last news in Fakti

22 Август, 2016 03:30 1 018 1

НЗОК свива с 30% парите за онколекарства

  • нзок-
  • лекарства-
  • онкоболни
НЗОК свива с 30% парите за онколекарства - 1

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) свива с 30% парите за онколекарства. С толкова трябва да се намалят разходите за медикаменти през август и септември за хората с рак. Това става ясно от разпореждане на нейния подуправител Иванка Кръстева, изпратено с мейл до всички районни здравноосигурителни каси, с който вестник „Монитор” разполага. . Разпоредените проверки са, за да бъдат намалени разходите на лекарства за онкоболните с 30 на сто, като се оказва, че документът дори не е бил съгласуван с Надзорния съвет на Касата.
Документът е от 8 август, като с него се разпорежда чиновници на районните каси да правят всекидневни проверки в онкологичните болници, отделенията по онкология в лечебните заведения и в комплексните онкологични центрове, както сега се наричат бившите диспансери за пациенти с рак. На всеки трети ден до 14,00 часа те трябва да докладват какво са видели в предходните два.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    0 0 Отговор
    НЕПРАВОМЕРНИ ПРОВЕРКИ ТОРМОЗ НА ОНКОБОЛНИ, ЛЕКАРИ И ПРОВЕРЯВЧЩИ....ТОВА Е ЗА ПРОКУРАТУРА, НО САМИЯТ БРАТ НА ИВАНКА КРЪСТЕВА ХРИСТО ДИНЕВ Е ПРОКУРОР НА СОФИЯ , КОЙТО И ОСИГУРЯВА ЧАДЪР...