1 472 1

Алпинистът Боян Петров остава в реанимация

Състоянието на Андрей Ковачев е стабилно и без опасност за живота

Алпинистът Боян Петров остава в реанимация
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

Алпинистът Боян Петров е в тежко състояние, но със стабилни жизнени показатели, съобщиха от Военно-медицинска академия за bTV. Той е в реанимация в медикаментозна кома и на командно дишане.

Вчера Петров и екологът Андрей Ковачев бяха ударени от автомобил, принадлежащ на румънска гражданка, докато двамата проучвали района на Кресненското дефиле.

Малко преди 17 ч вчера те бяха транспортирани до ВМА.

Петров е тежко пострадал при удара, има множество травми и фрактури, като най-тежки са тези на белия дроб и на черепа. Той е на командно дишане.

Въпреки тежкото му медицинско състояние, показателите на Петров са стабилни. Днес предстои да бъдат направени няколко нови изследвания на алпиниста, които ще бъдат решаващи за последващото му лечение.

След излизането на резултатите, медиците във ВМА ще решат дали да събудят Боян Петров.

Екологът Андрей Ковачев е в стабилно състояние и без опасност за живота. Напълно контактен е и вече си спомня подробности за инцидента.

Днес шофьорката на автомобила ще се изправи пред съда, за да бъде определена мярката й за неотклонение.

София / България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Марио Ангелов
    Отговор
    1 17:25  24.08.16
    Тва ако е "средна телесна " аз съм овца! Ще ни избият мангалите по пътищата ,иначе всеки ден гледам Кат и слушам за Кат а в същото време м...лите си карот все едно сме транзитна зона!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай