2 964 1

Лекарите: Боян Петров има уникален организъм

Медиците очакват много добро възстановяване и на него, и Андрей Ковачев

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Алпинистът Боян Петров е изведен от медикаментозна кома. Това са съобщили за "Хоризонт" от Военномедицинска академия. Той заедно с природозащитника Андрей Ковачев бяха ударени вчера от автомобил, управляван от румънска гражданка в Кресненското дефиле, докато правеха теренни проучвания. В по-тежко състояние в болницата беше приет Боян Петров. 
Лекарите очакват много добро възстановяване на пострадалите. Това обяви доцент  Евелина Одисеева, завеждащ клиниката по реанимация във Военномедицинската академия, цитиран от БНР:
Резултатите бяха много добри и това ни даде основание като имаме предвид неговите жизнени функции, да го събуждаме. Той явно има уникален организъм, защото само няколко часа след като спряхме медикаментите, той вече беше буден, контактен, адекватен. В момента вече диша сам, спокоен е, няма спомен за случилото се, защото не е видял нищо. Всъщност нещата са станали зад гърба му. На втори план се налага да се направи операция на неговата подбедрица, както и за операцията на ръката на Андрей. Той също е добре, някакъв проблем няма.

Прокуратурата в Благоевград повдигна обвинение срещу румънската гражданка, която вчера  на главен път Е 79  удари с автомобила си алпиниста Боян Петров и Андрей Ковачев от сдружение „ Балкани“.  Наложената мярка за неотклонение към този момент е парична гаранция в размер на 5000 лева.

От събраните до момента материали по досъдебното производство, районна прокуратура Благоевград е излязла с работно обвинение за шофиране с несъобразена скорост, загуба на управлението на автомобила и причиняване на средна телесна повреда на  Боян Петров и Андрей Ковачев. Очаква се  обаче обвинението да бъде прецизирано, каза говорителят на окръжната прокуратура Весела Стоилова:
За да се установи характера на причинените телесни увреждания вече е назначена съдебно-медицинска експертиза, чрез която да се установи какви точно са уврежданията на двамата пострадали в резултат на пътно транспортното произшествие. За това с каква скорост е управлявала, какъв е точният механизъм на настъпване на пътно транспортното произшествие е назначена съдебно-автотехническа експертиза и в зависимост от резултатите от тези експертизи, евентуално може да се наложи и прецизиране на това обвинение, но това е първоначалното обвинение.
На въпрос на "Хоризонт" дали спрямо 27-годишната румънка е наложена забрана за напускане на страната, прокурор Стоилова заяви:
Такава мярка е възможно да бъде наложена в хода на досъдебното производство само тогава, когато обвиняемият е привлечен за тежко умишлено престъпление или за друго престъпление, с което е причинена смърт. В конкретния случай обвинението е за непредпазливо деяние.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Мартин
    Отговор
    1 22:17  24.08.16
    Поклон пред постиженията на Боян Петров, който е ГОЛЯМ ЧОВЕК и отличен спортист! НО вярно е, че има уникален организъм, но за съжаление явно има и малко мозък! Как е възможно да рискува живота си, разхождайки се по натоварен пътен участък за да помага в прищевките на пионката на Прокопиев - Андрей Ковачев от "Зелените"?

Напиши коментар:


Публикувай