1 313 2

Лекарите не видели сиамските близнаци заради стара техника

Семейството на малолетната родилка смята, че акушерите и гинеколозите имат вина за случилото се

Лекарите не видели сиамските близнаци заради стара техника
Анжелина Димитрова

Лекарите на 14-годишната Мария, която роди сиамски близнаци в Сливен, не видели аномалията, защото ехографската апаратура на болницата била стара.

„Когато извадихме бебетата, тогава видяхме, че са сиамски близнаци, тъй като нямахме възможност да реагираме, работихме по спешност”, каза по bTV д-р Марин Бозуков от АГ МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, който е изродил бебетата на 14-годишната майка.

След секциото и двете бебета изплакват. Единият плод е съединен с другия към седалищната част, а второто бебе е с наполовина развит гръден кош.

Веднага след раждането децата са откарани в болница в Пловдив, където лекарите ще решат дали да бъдат оперирани и разделени. Според тях шансът да оцелее само едното бебе е много голям.

Семейството на малолетната родилка смята, че акушерите и гинеколозите имат вина за случилото се, защото при редовните прегледи не открили нищо.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 09:57  31.08.16
  Нагли цигани. Тези родители трябва да ги съдят. Лекарите имали вина, че 14 годишната им дъщеря е забременяла. След като не могат да съдят малолетни, родителите са тези които трябва да бъдат съдени. Навремето като е нямало техника, какво са правили акушерките? Даже секцио е нямало. Сега 50% раждат със секцио да не им се развали оная работа.
 • Патето Яки
  Отговор
  2 10:16  31.08.16
  Имало е кръвосмешение между братовчеди.

Напиши коментар:


Публикувай