Last news in Fakti

31 Август, 2016 09:40 1 806 2

Лекарите не видели сиамските близнаци заради стара техника

  • техника-
  • стара-
  • лекарите-
  • сиамски близнаци

Семейството на малолетната родилка смята, че акушерите и гинеколозите имат вина за случилото се

Лекарите не видели сиамските близнаци заради стара техника - 1

Лекарите на 14-годишната Мария, която роди сиамски близнаци в Сливен, не видели аномалията, защото ехографската апаратура на болницата била стара.

„Когато извадихме бебетата, тогава видяхме, че са сиамски близнаци, тъй като нямахме възможност да реагираме, работихме по спешност”, каза по bTV д-р Марин Бозуков от АГ МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, който е изродил бебетата на 14-годишната майка.

След секциото и двете бебета изплакват. Единият плод е съединен с другия към седалищната част, а второто бебе е с наполовина развит гръден кош.

Веднага след раждането децата са откарани в болница в Пловдив, където лекарите ще решат дали да бъдат оперирани и разделени. Според тях шансът да оцелее само едното бебе е много голям.

Семейството на малолетната родилка смята, че акушерите и гинеколозите имат вина за случилото се, защото при редовните прегледи не открили нищо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Нагли цигани. Тези родители трябва да ги съдят. Лекарите имали вина, че 14 годишната им дъщеря е забременяла. След като не могат да съдят малолетни, родителите са тези които трябва да бъдат съдени. Навремето като е нямало техника, какво са правили акушерките? Даже секцио е нямало. Сега 50% раждат със секцио да не им се развали оная работа.
  • 2 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Имало е кръвосмешение между братовчеди.