7 Септември, 2016 07:02 1 849 0

Замърсяването може да причини Алцхаймер

  • замърсяване-
  • мозък-
  • частици-
  • алцхаймер
Замърсяването може да причини Алцхаймер - 1

Замърсяването може да причини Алцхаймер. Малки частички замърсяване са били открити в проби от мозъчна тъкан, съобщи Би Би Си.

Става дума за частици железен оксид. Те са токсични и изследователите смятат, че те са свързани с болестта на Алцхаймер. Учени описват откритието като ужасно шокиращо. Доскоро проучванията се концентрираха върху въздействието на мръсния въздух върху белите дробове и сърцето.

Причините за замърсяването на въздуха се дължат на множество фактори. Трафикът става все по-голям фактор за замърсяването на въздуха, особено в големите градове.

Алцхаймер и мозъчните удари са най-масово разпространените болести на мозъка. При първата болест се търси начин тя да бъде диагностицирана преди да се е развила до етап, в който пациентът вече се нуждае от постоянна подкрепа.

При мозъчните удари, след като са изпуснати превантивните моменти и ударът е станал, целта е да се определи как най-добре да се рехабилитират хората и да се възвърнат изгубените функции.

Болестта на Алцхаймер е прогресивно заболяване и следователно протича в няколко фази. Това означава, че структурите и химията в мозъка се повреждат все повече с течение на времето. Като следствие от това способността на човека да помни, разбира, общува и размишлява постепенно намалява. Основните симптоми са едни и същи през цялото време на заболяването, но се задълбочават с напредване на годините, като постепенно се появяват и нови.

Ключови симптоми на болестта на Алцхаймер:

Загуба на паметта, конкретно скорошната памет

Проблеми с изразяването и общуването

Трудност при заучаване на нови задачи

Неспособност за размисъл

Цялостно объркване, дезориентация във време и/или пространство

Трудност с абстрактно мислене, пропуски в преценката

Трудност при извършаването на познати дейности

Поставя предмети на грешно място

Промени в поведението и личността

Рязка смяна на настроенията

Липса на инициативност/апатия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА