Last news in Fakti

11 Септември, 2016 05:00 33 334 16

6 знака, че прекалявате с алкохола

  • алкохол-
  • прекаляване-
  • проблеми
6 знака, че прекалявате с алкохола - 1
Снимка: shutterstock.com

Малко са хората, които се усещат сами, че прекаляват с консумацията на алкохол. Според много изследвания близо една трета от възрастните мъже в някакъв момент от живота си злоупотребяват със спиртните напитки, но малцина се лекуват.

Според едно американско проучване всяка година има 5-процентно увеличение на хората, които страдат от алкохолизъм.

Ето и 6 знака, че имате проблем с пиенето и че трябва да вземете мерки:

1. Пиете за да сте по-готин
Повечето срамежливи мъже успяват да се освободят от задръжките, след като пийнат няколко питиета и именно затова пият – за да са по-готини. Последиците обаче често са лоши – те поемат рискови решения, излагат се, правят катастрофи, сбиват се, попадат в неприятни ситуации и т.н. Ако лошите събития след употреба на алкохол зачестят в живота ви, просто трябва да спрете спиртните напитки.

2. Напивате се всеки уикенд
Дори да не пиете всяка делнична вечер, ако не пропускате уикенд (петък и събота вечер) без алкохолен запой, то трябва да имате едно наум. Изследванията показват, че над седем алкохолни напитки на седмица вече действат зле на здравето и могат да повишат трайно кръвното ви налягане.

3. Имате бели петна в паметта
Алкохолът засяга хората по различен начин, в зависимост от техните гени и начина, по който тялото им абсорбира спиртните напитки в кръвта. И все пак, изследователите предполагат, че прекалената консумация на алкохол пречи и дори нарушава паметта. Това означава, че ако "забравите" части от миналата нощ, след гуляй с приятели, може би пиете твърде много.

4. Питиетата просто ви изкушават
Има хора, които уж отиват на заведение, за да изпият едно-две питиета, а докато се усетят, са пресушили четири. Когато се замислят за това те са изненадани, но очевидно не могат да си сложат граници. Много болести като диабет и сърдечни заболявания се развиват постепенно, заради прекаляването с алкохола. Ето защо трябва да помислите върху вашите навици за пиене. Явно трябва да се контролирате повече.

5. Пиете, за да забравите проблемите
Много обикновени, семейни хора пият алкохол вечер, за да отпуснат напрежението, да забравят проблемите и отговорностите. Ако обаче те всяка сутрин се събуждат с махмурлук от предната вечер и като цяло нямат тонус и не са достатъчно енергични и производителни, те задължително трябва да преустановят консумацията на спиртни напитки без повод.

6. Близките ви са притеснени за вас
Ако вашето семейство, приятели или колеги ви намекват, че прекалявате с алкохола и изглеждат притеснени за вас, може би имат причина. Първата стъпка е да си признаете проблема, а не да бягате от отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    3 2 Отговор
    Това са 6 знака че си АКОХОЛИК!!!!!!!!!!!!!
    А не че прекаляваш с алкохола.

    Коментиран от #2

  • 2 алкаж

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    Бай Иване, заболелите от алкохолизъм употребяват алкохол ежедневно и непрестанно за да може организма им да функционира !!!!
  • 3 некойси

    3 0 Отговор
    7. Отричате, че има проблем.
  • 4 Нямам проблем

    3 0 Отговор
    1.Водка 2.Уйски 3. Джин 4. Ракия 5. Бира 6. Вино
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гостът

    2 1 Отговор
    А сега на здраве!
  • 7 vin4enzo

    11 1 Отговор
    БРАВО ОЦЕЛИХ 6 ОТ 6
  • 8 Чомски

    4 6 Отговор
    Нема по-голема тъпотия от пиенето на алкохол, той е за хора които не правят нищо интересно или нямат здравословен и приятен режим на живот, и за да не се поболеят от тъпотия пият или пушат

    Коментиран от #10

  • 9 Още един признак

    3 0 Отговор
    8. Работата (дом.задължения) пречи на пиенето ви...
  • 10 Бидона

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чомски":

    Чомли Значи като влезеш някое готино заведение и всички вътре са тъпи а ти си най умния?

    Коментиран от #11

  • 11 Чомски

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бидона":

    Живял съм дълго време в чужбина, на Запад хората пият само петък или събота вечер и то бира или концентрат разреден с безалкохолно, през седмицата не лизват, пуши се малко, разбира се в заведенията има всякакви хора, тука в заведенията има дебели кубета които пушат като затворници и пият чист концентрат, разбира се изглеждат 10-15 години по-възрастни от западняците, тежат 10-15 килца повече и имат 50-70% повече ракови образования, не спортуват никога, вдигат тежести понякога но това е противопоказно в тяхното здравословно състояние

    Коментиран от #14

  • 12 симо

    6 0 Отговор
    Дядо ми пиеше само домашна ракия,приготвена лично от него.. от личното му лозенце сорт Перл дъо Ксаба,така наречента Перлова ракия.Нямаше ден в които да не изпие 100-тина грама вечер и една глътка преди обяд-казваше - за дезинфекция.Не съм го видял болен ,или да се оплаква от нещо,почина в съня си на 91 години.Но....никога не се е напивал (прекалявал)
  • 13 прост

    7 2 Отговор
    Бе, какво ше ми дават акъл нации, дето се напиват с бира?
    Ний сме нация дето изтрезвяваме с бира!
    Ха, наздраве!
  • 14 Бидона

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Чомски":

    Така е , но не забравяйте, че това са различни общества. Западняците не пият, но затова пък лапат чипсове и са по 300 кила и отгоре.В България се пие и то редовно и никой не е умрял от нормално редовно пиене.Но доста хора умряха млади и без да пият а и спортуваха, но и това няма значение когато ти дойде реда.Човек и правилно да живее умира такъв е живота.И смъртта никога не идва по график.
  • 15 Тони

    0 0 Отговор
    Браво Бидонка така е много си прав
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.