Last news in Fakti

13 Септември, 2016 22:32 1 332 1

Шимон Перес е в болница след инсулт

  • шимон перес-
  • инсулт-
  • болница
Шимон Перес е в болница след инсулт - 1
Снимка: АП/БТА

Бившият израелски президент Шимон Перес е приет в болница. Видният политик е получил инсулт, съобщава АП.

Лекарите са поставили Шимон Перес в изкуствена кома.  В момента не се съобщават повече подробности. 

Израелските медии съобщават, че състоянието на политика е сериозно. „Шимон, обичаме те и цялата нация желае да се възстановиш”. Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бенямин Нетаняху. 

През 1994 година Шимон Перес получава Нобелова награда за мир, заедно с Ясер Арафат и Ицхак Рабин, за активния му принос в сключването на Договорите от Осло.

През 2007 година, на 83-годишна възраст, е избран за президент на Израел за 7-годишен мандат до 2014 г. Той е 2 пъти министър-председател на Израел - през периодите 1984-1986 и 1995-1996 година. В началото на 2005 година става вицепремиер в коалиция с Ариел Шарон. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яяяя

    0 0 Отговор
    Дано оздавее. Голям приятел на България.