20 Септември, 2016 08:42 2 048 0

Малкият Мустафа и битката му с левкемията

  • мустафа-
  • лечение-
  • левкемия
Малкият Мустафа и битката му с левкемията - 1

От лечебното заведение, в което е настанен, помолиха да му се помогне с дрешки. Днес те вече са получили прекалено много

Призив във „Фейсбук“ за помощ на болно дете трогна стотици хора. Става въпрос за 9-годишния Мустафа, който се лекува в Клиниката по детска онкохематология в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“.

Според съобщението на Гергана Божилова от лечебното заведение, което предизвика и кампания в помощ на детето, то е изоставено от родители и близки си и е принудено да разчита на персонал, на други майки и най-вече на себе си. Призивът беше да се помогне на Мустафа с дрешки.

В предаването „Тази сутрин“ по bTV д-р Ангелина Стоянова обясни, че детето е болно от левкемия, но състоянието му е добро и лечението му е в ход.

„Малко силно е да кажем, че е изоставен“ – той си има майка, баби, роднини, но вероятно са в тежко състояние и не могат да присъстват непрекъснато по време на лечението, каза д-р Стоянова.

Тя допълни, че от болницата се опитват да се свържат със семейството, но „все още явно нямат възможност да дойдат“. И преди е имало период, в който са опитвали да намерят родителите на Мустафа, тъй като той не е бил воден на лечение, призна тя.

Детето беше оставено с летни дрешки и те вече не са подходящи, затова помолихме за помощ с дрехи, каза д-р Стоянова. Тя благодари на всички, които са откликнали, но допълни, че вече са получили прекалено много.

Самият Мустафа е много мълчалив и дискретен, а персоналът не го разпитва, за да не го тормози. Лечението му обаче върви и той се чувства добре. Разбира се, беше тъжен, трудно се хранеше, но вече посвикна, разказа д-р Стоянова.

Тя призна, че детето трудно говори български, но увери, че няма проблем с комуникацията с него, защото в болницата винаги има майки от турски произход.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА