23 Септември, 2016 01:15 1 065 0

Ново безжично устройство улавя чувствата ни

  • безжично-
  • устройство-
  • чувства

Апаратът е разработен от американски учени

А ако компютърът или смартфонът Ви можеха да отгатнат дали сте щастлив или тъжен?

Ново устройство, разработено от изследователски екип от Масачузетския технологичен институт, цели да улавя човешките емоции чрез безжични сигнали "отскачащи от тялото", информират от Ей Би Си нюз.

Учените уверяват, че техният апарат е точен на 87% в измерването на сърдечния ритъм. По това устройството може да определи емоционалното състояние на човека и дали той изпитва радост, удовлетворение, тъга или гняв.

Новата технология работи на принципа на електрокардиограма, но без да се налага да бъде поставян сензор на тялото, който да измерва пулса.

От проучващия екип заявяват, че подобно устройство би било полезно в здравната система, диагностицирайки евентуалната депресия или тревожност на даден пациент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА