Last news in Fakti

23 Септември, 2016 17:13 21 039 1

Забраняват платения секс без презерватив в Германия

  • германия-
  • секс-
  • презерватив-
  • закон

Федералната република прие ново законодателство за защита на секс работниците

Забраняват платения секс без презерватив в Германия - 1
Снимка: БТА/АР

Горната камара на германския парламент одобри закон за защита на тружениците, които практикуват най-древната професия на планетата, предаде АП. Неговата цел е да направи по-безопасен живота на секс работниците.

Една от ключовите точки в закона е задължителното използване на презерватив. Законът ще влезе в сила на 1 юли 2017 г. С гласуването в парламента той преодоля последното препятствие по пътя си, обяви министърът на семейството, възрастните хора, жените и младежта Мануела Швезиг.

През 2002 г. Германия легализира проституцията с допълнително законодателство. То даде на секс тружениците социални помощи. Проблемът беше, че доведе до бързо увеличаване на нерегулираните публични домове. Това моментално предизвиква призиви за по-строг контрол на територията на Федералната република.

Новото законодателство включва по-строга регулация на публичните домове в страната. Предвиждат се и редовни поверителни разговори със служителите в тях. Според властите в Берлин това ще помогне за прилагането на всички правила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швези

    0 0 Отговор
    Браво! НАшето село само от там се храни. Всички млади заминаха да работят в сферата на секс услугите в чужбина. Имат си командировки и отпуски, осигуровките им са много високи и често взимат бонуси, защото събират компромати и взимат пари, да не ги разгласят. Малките по цял ден си играят на проститутки! Яката работа!