19 890 1

Забраняват платения секс без презерватив в Германия

Федералната република прие ново законодателство за защита на секс работниците

Забраняват платения секс без презерватив в Германия
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Горната камара на германския парламент одобри закон за защита на тружениците, които практикуват най-древната професия на планетата, предаде АП. Неговата цел е да направи по-безопасен живота на секс работниците.

Една от ключовите точки в закона е задължителното използване на презерватив. Законът ще влезе в сила на 1 юли 2017 г. С гласуването в парламента той преодоля последното препятствие по пътя си, обяви министърът на семейството, възрастните хора, жените и младежта Мануела Швезиг.

През 2002 г. Германия легализира проституцията с допълнително законодателство. То даде на секс тружениците социални помощи. Проблемът беше, че доведе до бързо увеличаване на нерегулираните публични домове. Това моментално предизвиква призиви за по-строг контрол на територията на Федералната република.

Новото законодателство включва по-строга регулация на публичните домове в страната. Предвиждат се и редовни поверителни разговори със служителите в тях. Според властите в Берлин това ще помогне за прилагането на всички правила.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Швези
    Отговор
    1 03:45  24.09.16
    Браво! НАшето село само от там се храни. Всички млади заминаха да работят в сферата на секс услугите в чужбина. Имат си командировки и отпуски, осигуровките им са много високи и често взимат бонуси, защото събират компромати и взимат пари, да не ги разгласят. Малките по цял ден си играят на проститутки! Яката работа!

Напиши коментар:


Публикувай