26 Септември, 2016 01:45 3 551 0

Няколко причини да спите голи

  • няколко-
  • причини-
  • спите-
  • голи

Подобен начин на спане може да е много здравословен

Мнозина не могат да си представят да останат чисто голи в леглото или поне тогава, когато не става въпрос за интимни отношения. Всъщност спането по този начин подпомага здравето на ума и тялото по няколко начина. Ето и няколко причини да спите голи:

По-спокоен сън

Много често пижамата или дрехите, които сте облекли в леглото могат да загреят тялото ви повече от необходимото. Това не позволява на вашето тяло да достигне оптимална температура за дълбок и спокоен сън. Ето защо, ако страдате от проблеми със съня, спането „на голо“ ще ви помогне да възстановите нормалния баланс в ежедневието си.

Извор на младост

Има много хормони, които човешкият организъм освобождава по време на сън. Тяхната ефективност пък се основава върху телесната температура на тялото. Мелатонинът и хормоните на растежа, които допринасят за предотвратяване на стареенето и подпомагат здравето на кожата, се освобождават по най-добрия начин, когато температурата на тялото е по-ниска.

Подобрено здраве на тестисите при мъжете

Известно е, че качеството на спермата може да бъде повлияно, ако мъжът носи прекалено тясно бельо или впити дрехи. Това се дължи именно на високата температура, на която е изложено тялото му.

Без гъбички

Макар че гъбичките се смятат за често срещан проблем при много от жените, този проблем може да бъде лесно предотвратен. Гъбичките се нуждаят от топла и влажна среда, за да виреят, а "голото спане" е типичен техен враг.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА