3 080 0

Няколко причини да спите голи

Подобен начин на спане може да е много здравословен

Константин Карагьозов

Мнозина не могат да си представят да останат чисто голи в леглото или поне тогава, когато не става въпрос за интимни отношения. Всъщност спането по този начин подпомага здравето на ума и тялото по няколко начина. Ето и няколко причини да спите голи:

По-спокоен сън

Много често пижамата или дрехите, които сте облекли в леглото могат да загреят тялото ви повече от необходимото. Това не позволява на вашето тяло да достигне оптимална температура за дълбок и спокоен сън. Ето защо, ако страдате от проблеми със съня, спането „на голо“ ще ви помогне да възстановите нормалния баланс в ежедневието си.

Извор на младост

Има много хормони, които човешкият организъм освобождава по време на сън. Тяхната ефективност пък се основава върху телесната температура на тялото. Мелатонинът и хормоните на растежа, които допринасят за предотвратяване на стареенето и подпомагат здравето на кожата, се освобождават по най-добрия начин, когато температурата на тялото е по-ниска.

Подобрено здраве на тестисите при мъжете

Известно е, че качеството на спермата може да бъде повлияно, ако мъжът носи прекалено тясно бельо или впити дрехи. Това се дължи именно на високата температура, на която е изложено тялото му.

Без гъбички

Макар че гъбичките се смятат за често срещан проблем при много от жените, този проблем може да бъде лесно предотвратен. Гъбичките се нуждаят от топла и влажна среда, за да виреят, а "голото спане" е типичен техен враг.

 Напиши коментар:


Публикувай