5 Октомври, 2016 07:00 2 240 0

Прекомерните тренировки са опасни

  • тренировки-
  • спорт-
  • прекомерни-
  • здраве-
  • опасни-
  • фитнес

Поставете си реалистични цели

Прекомерните тренировки са опасни - 1

Перфектното тяло е фикс идея за много хора по света. Има огромна разлика между професионалните атлети, обаче, и аматьорите.

Именно поради тази причина трябва да има разлика и между типовете тренировки и интензивност между професионалисти и аматьори.

Даниел Каптейн, фитнес експерт към Германския колеж за здраве, споделя, че прекомерните тренировки могат да бъдат опасни за здравето, пише ДПА.

„Спад във формата, увеличаване на умората и раздразнителността са признаци, че прекалявате със спорта“, казва експертът.

Той съветва хората да се хранят балансирано, да се наспиват, и по възможност да намалят нивата на стрес. Това ще се отрази положително на спортните им постижения.

Ако тялото не е добре подготвено, то твърде много упражнения могат да причинят травми. Професионалните атлети могат да си позволят дълги и изтощителни тренировки, но те не се препоръчват за хора, които току-що са влезли във фитнес залата.

Експертът посочи, че спортуващите аматьори трябва да си поставят реалистични цели. Ако даден тренировъчен режим е добър за някой професионалист, то това не означава, че и на него би му свършил работа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА