Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 03:15 1 153 0

Искат график за нощни дежурства на денонощните аптеки

  • аптеки-
  • график-
  • денонощни

Целта е да се преодолее недостигът им

Искат график за нощни дежурства на денонощните аптеки - 1
Снимка: архив

Здравното министерство има идея да се въведе график за нощни дежурства в аптеките, информира "24 часа". Целта е да се преодолее недостигът им. Според Българския фармацевтичен съюз денонощните аптеки в София са 25 на брой.

Денонощните аптеки намаляват не само в столицата – в над 12 общини такива няма. Предложението на здравното министерство е аптеките в даден район да започнат да дават нощни дежурства по график. „Те се разбират кой кога би могъл да поеме, за да не пада тежестта само върху една, защото това е допълнително нает персонал.

Общественото обсъждане на новия проектозакон започва до дни. Остава въпросът как ще се прави график в общините, в които има само една аптека или пък въобще няма такава.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА