Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 22:24 4 770 2

Най-простият начин да разберете дали някой е психопат

  • психопат-
  • разберете-
  • начин-
  • изследване-
  • емпания-
  • емоции-
  • прозявка

Психопатите имат проблем с емоциите

Най-простият начин да разберете дали някой е психопат - 1

Живеем във време, в което е много важно да можем да преценяваме правилно хората. Никога не можете да сте сигурни дали съседът ви, колегата ви, човекът, който седи до вас в метрото или майката на момченцето, с което си играе синът ви, не е психопат.

Според "Индипендънт" има много лесен начин да разпознаете психопатите около вас ако не сте квалифициран психиатър разбира се.

Хората с психопатични наклонности е по-малко вероятно да се прозинат, след като са видели някой друг да се прозява, сочи едно скорошно проучване.

Тази тяхна черта е свързана с емпатията. Смята се, че психопатите изобщо не изпитват съчувствие към околните и не съпреживяват емоциите им.

Брачн Ръндал, водещ автор на изследването, публикувано в "Личностни и индивидуални различия", казва: "Всъщност не трябва да приемаме, че всеки непознат, който не се прозява, след като вие сте се прозинали, е психопат по презумпция. Много хора не се прозяват ако видят непознат да го прави, тъй като не изпитват никакви емоции спрямо него и нямат изградени връзки на съпричастност. Въпреки това, това, което открихме, показва, че има неврологична връзка — известно припокриване — между психопатията и заразното прозяване. Това е една добра отправна точка за още проучвания."

Ако този тест не сработи, д-р Даниел Бодуски от Университета в Хъдърсфийлд е разработил 20 въпроса, които могат да ви доближат към отговора дали човекът срещу вас е психопат.

Въпросите са свързани с това до каква степен хората са съгласни с изказвания като:

"Знам как да направя комплимент на някого, за да получите нещо от него."

"Понякога казвам на хората това, което те искат да чуят, за да получа това, което искам от тях."

"Бива ме да предсказвам как някой ще се почувства."

"Знам как да се накарам някого да се чувства виновен."

... Можете да определите до каква степен някой има психопатични наклонности на база на техния егоизъм, проявил се при отговора, смята Бодуски.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бидона

    2 0 Отговор
    Най лесния начин да проверите дали някой е психопат е да му издекламирате репертоара на Христо Стоичков по отношение на майка му и после стойте и гледайте! Или по добре бягайте и то бързо!
  • 2 smolata

    1 0 Отговор
    Най-бързия начин е да го питате дали ще гласува за ГРОБ. Ако да - психопат е!