1 522 2

50 милиона рубли по улиците

Жителите на Магнитигорск вече тръпнат в очакване и се оглеждат за пликове по улиците

Анатоли Стайков

Това беше само началото. Невероятните 50 милиона рубли е готов да похарчи неизвестен филантроп на случаен принцип в руския град Магнитогорск

Началото стана факт в петък. Из целия град бяха разпръснати банкноти, прилежно опаковано в печатни пликове от типа на някогашната известна лотария Спринт във времената на СССР.

Изненадани минувачи в Магнитогорск намериха пликове, в които някой беше сложил банкноти по 50, 100, 500 и 1000 рубли. Предположенията за подател бяха повече от разнообразни. От терористична атака (защото парите можеше да бъдат допълнени с отровни химикали) до рекламна кампания на местни търговци.

Два дни по-късно обаче се оказа, че истината е съвсем друга. Неизвестен засега човек пое отговорност за това рядко срещано действие на безпрецедентна щедрост. Лицето, чието име се пази в тайна, дори даде интервю пред местна медия, но само в социална мрежа.

В интервюто мъжът обеща да раздаде още 50 милиона рубли в брой на своите съграждани. Цял Магнитигорск вече тръпне в очакване и се оглежда за пликове по улиците.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  1 10:53  17.10.16
  е това е
 • Гост
  Отговор
  2 11:09  17.10.16
  Веднъж да вали създарма и кучето да е вързано.

Напиши коментар:


Публикувай